De beste surfspots in Europa voor beginners en gevorderen

Dat je behoorlijk goed gesurft kan worden in Europa, dat blijkt wel uit deze toplocaties. Deze surfspots zijn zowel voor de beginnende als de gevorderde surfer heerlijk om te surfen. En het mooiste is dat het allemaal op maximaal twee uurtjes vliegen ligt, of gewoon met de auto naar toe gereden kan worden. Dus zin om binnenkort even lekker te gaan surfen, dan moet je deze spots zeker een bezoekje brengen.

1. Hossegor, Frankrijk

In het zuiden van Frankrijk tegen de Spaanse grens aan vind je het surfmekka Hossegor. De golven komen rechtstreeks vanuit de Atlantische Oceaan binnen rollen in de Golf van Biskaje, een zeeboezem tussen Frankrijk en Spanje. Het mooie aan deze spot is dat er zowel lekkere golven zijn om een longboard te rijden maar ook als je een barrel wil pakken met je shortboard zit je hier goed. Hossegor staat ook wel bekend om de heftige shore break, dus pas op dat je niet teveel zand hapt.Surf Hossegor

Dus gooi die dakdrager op je auto en rij richting het zuiden om de beste spots te bezoeken. De meeste spots zijn namelijk prima met de auto bereikbaar en het is helemaal ideaal om er een roadtrip van te maken en alle locaties af te gaan. Heb je geen dakdrager, check dan even even dakdragerwinkel.nl.

2. Peniche, Portugal

Peniche kan met een gerust hart de surf hoofdstad van Portugal genoemd worden. Iedereen die in Portugal aan de kust woont surft, maar in Peniche draait echt alles om surfen. En het mooie is dat er zoveel verschillende breaks zijn, dat het nooit te druk is. De pro’s kunnen lekker ergens achterin de dikste golven pakken, terwijl voorin mensen een lesje surfen volgen. Daarnaast kun je hier ook heerlijk op het strand liggen, of lunchen in één van de vele strandtenten die je op het strand kunt vinden. Deze strandtenten veranderen ‘s avonds trouwens van thema en dan kan er prima gepartied worden terwijl je de maan aan de hemel ziet staan en je met je voeten in het strand staat.

https://www.instagram.com/p/BJ3jxmEjfa6/?taken-by=princeofjetset

3. Algarve, Portugal

De Algarve liggen iets zuidelijker dan Peniche en is ondanks dat het ook Portugal is, lijkt het op geen enkele manier op elkaar. De Algarve voelt eens stuk tropischer aan en zand en palmbomen voeren hier dan ook de boventoon, wat een lekkere woestijnsfeer oproept. De golven kunnen heel groot binnenkomen, maar ook voor de beginners zijn er weer perfecte baaitjes te vinden. De golven bouwen zich in strakke lijnen op, wat het surfen nog overzichtelijker en makkelijker maakt dan in bijvoorbeeld Peniche. Deze plek staat bij ons sowieso op nummer één qua weer, omgeving en golven. Absoluut een aanrader!

4. San Sebastian, Spanje

Dit is de ultieme combinatie tussen lekker in de stad zijn en toch kunnen surfen. Doe je het liefst ‘s ochtends een surfsessie, in de middag even shoppen, in de namiddag lekker tappas eten en ‘s avonds goed feesten? Dan zit je in San Sebastian helemaal op je plek. Deze stad biedt werkelijk alles wat je nodig hebt voor een complete vakantie ervaring. Ga toch echt alleen puur voor het surfen? Dan heeft de regio Baskenland waar San Sebastian onderdeel van is, genoeg mooie andere baaitjes voor je om te bezoeken. Rij bijvoorbeeld voor een middagje even naar Zarautz (half uurtje rijden) en je bevind je in een baai die helemaal is ingericht op surfen.

5. München Duitsland

Ja geef maar toe, deze zag je niet aankomen. En dit is ook niet een normale golf, nee dit is een kunstmatig gecreëerde golf. Oftewel een golf die altijd stabiel hetzelfde is a.k.a de perfecte golf. Je vind deze spot in de rivier Einbach waar je achter in de rij kunt aansluiten om omstebeurt de golf te kunnen berijden. In onderstaande video zie je hoe dat er aan toe gaat.

www.youtube.com/watch?v=YSONMu9vaoA&frags=pl%2Cwn

Related Posts