Cinema Brewers – film, passie, bier

Na het horen van verhalen over Cinema Brewers hun Zhivago bier bij de Filmhallen en het proeven van de Lebowski bij Sterk, werden wij toch wel nieuwsgierig naar het volgende biertje. Na een informerend mailtje werden wij uitgenodigd om hem te komen proeven – doen dus.

Cinema Brewers

Een enthousiast stel filmliefhebbers dat al brainstormend verschillende bieren bij ‘vergeten films’ verzint, zo zou je het in het kort kunnen samenvatten. De basis is geleerd door het bekijken van YouTube filmpjes, de rest komt uit boeken – autodidact bier brouwen. Het concept, bier brouwen waarvan de smaken op films zijn geïnspireerd, klopt gewoon. Wanneer je alleen geïnteresseerd in het bier bent, ben je ook van harte welkom. Voor het Lebowski bier kwamen filmliefhebbers in The Dude zijn typerende badjas naar de premiere in Kriterion, maar rijden bierliefhebbers van Bavel naar Utrecht (toch al snel 77 kilometer) om hem daar te kunnen drinken. Niet alleen het bier wordt op prijs gesteld, ook de stijl. Voor de etiketten wordt elke keer een andere kunstenaar gevraagd om zijn of haar talent er op los te laten. Dat de ontwerpen van de etiketten in de smaak valt, is te lezen op de Facebook, waar er veel vraag naar losse exemplaren zijn.

Rebel, West Coast IPA

Jamesdeanrebel
Etiket van Rebel, vormgegeven door Het IJzeren Gordijn, artwork van Klaas Rowaan.

Vandaag, 21 januari, gaat Rebel in ‘premiere’ in Eye. Rebel is een droge IPA, met een verschrikkelijk fijne afdronk – zoet, kauwgumbal achtig. Om hem te kunnen proeven moet je bij Eye zijn en de Facebook in de gaten houden waar het voor de rest geschonken en verkocht gaat worden. Om het in de woorden van Cinema Brewer Finbarr te zeggen;

Seks met een grapefruit

Vertrouw me, als je hem geproefd hebt, snap je de uitspraak beter.

Related Posts