De Citroën C3: ons favoriete model

We leven in een prachtige tijd. Een tijd die onophoudelijk aan het veranderen is, want daar waar vroeger de Citroën alleen bereden werd door vaders met kinderen, kopen de kinderen die auto’s tegenwoordig helemaal zelf. Citroën is namelijk net als de comeback van het kledingmerk FILA, maar dan onder de auto’s, zeggen ze (geen idee wie dat zegt, maar het zou best kunnen).

Ja, die Fransen kunnen we wat van. Naast wereldtitels veroveren en baquette met brie eten maken ze ook verdomd degelijke wagens. Éen van onze favoriete modellen is de C3. Een compact model, maar niet te klein, gewoon 4-deurs met een strak uiterlijk waarmee je op elke afspraak aan kunt komen. Elk jaar komt er een nieuw model uit, dat weer net iets verbeterd is ten opzichte van de vorige variant.

Ja, dat wist je, want dat doen ze namelijk elk jaar en elk jaar worden we verteld dat we de nieuwere variant moeten kopen. Deze keer is het nieuwe model wel echt een plaatje. Kijk maar, mooi he?

Oké, nu dan even over dat dingetje waarin ze verwachten dat je steeds een nieuwe bak koopt. Kijk, Apple komt er goed mee weg. Elk jaar kopen we braaf een nieuwe Iphone. We eat that shit for breakfast. Citroën daarentegen weet dat we niet elk jaar een nieuwe auto voor kerst kunnen vragen. Die verjaardagspirit mag zo gul zijn als dat wij Nederlanders aankunnen, maar een nieuwe auto wordt eerst zeshonderd keer uit de boom gekeken voordat deze ook daadwerkelijk gekocht wordt.

Maar waar koop je die occasion dan?

Nou, Citroën zou Citroën niet zijn als ze daar geen oplossing voor zouden bedenken. Jazeker. Wij Nederlanders hebben namelijk het mooiste platform van de wereld, en daar maken die slimme Fransen maar al te graag gebruik van. Wij hebben een platform waar alle lagen van de bevolking met elkaar overweg kunnen. Onafhankelijk van kleur, bankrekening, afkomst, achtergrond of geloofsovertuiging; iedereen vind je hier.. Yes. Marktplaats, ladies and gentlemen! Hier vind je occasion mooie Citroën modellen die je nog niet eerder hebt gezien. Ware tweedehands pareltjes. Als je je oor op de motorkap legt, kan je de rode wijn en camembert gewoon ruiken.

Geen geintje. Oké, we weten het goed gemaakt: Als er een dag komt dat jij een nieuwe oude Citroën koopt dan komen wij een stokbroodje met kruidenboter bij je eten terwijl we allemaal doen alsof we Frans spreken. Beloofd. Oui oui! Ben je bang dat je teveel onderhoud zult krijgen aan een tweedehands auto? Dan hebben wij nog wel wat tips voor je aardig wat geld te besparen door zelf je auto te onderhouden.

Related Posts