De originele Apple watch uit 1995

Terwijl de hele wereld in afwachting is van de eerste Apple watch, blijkt dat helemaal niet het eerste horloge te zijn van Apple. In 1995 kwam namelijk het eerste Apple horloge al letterlijk van de Japanse fabrieksband rollen. Niet zo high-tech als de 2015 versie, maar hé dat waren dan ook andere tijden. Niks Bleutooth en Wifi, gewoon lekker klokkijken als je je afvraagt hoe laat het zou kunnen zijn. Voorzien van een voortreffelijk ongeëvenaard Japans Quartz uurwerk omringd door een schitterende blauwe behuizing, de letters Mac OS in de zwarte rubberen band met als kers op de taart het multi gekleurde Apple logo – dat overigens best terug zou mogen komen.

Apple-watch-1991-vintage
En het mooie is dat het horloge niet te koop was, maar als een cadeautje uitgekozen kon worden bij aankoop van een Mac OS 7,5 software upgrade voor de PC. De maker van het filmpje hierboven heeft op één of andere manier – waarschijnlijk diep in de buidel getast, want ze staan voor tegen de duizend euro op eBay – zijn handen op een exemplaar weten te leggen en vraagt aan zijn vrienden wat ze er van vinden. En dat levert hilarische en onverwachte antwoorden op.

What is it supposed to do?

Theres no tech in this, this is just a regular watch…

Hé 20 jaar terug was dit gewoon hartstikke tech hoor, het heeft zelfs een anti-scratch scherm..

En de beste, die bewijst dat er de afgelopen 20 jaar een grotere stap in tech-wereld is gemaakt dan je zou verwachten;

The thing is, I never really use analog watches, so I can’t actually tell the time.

Deze jongen was dan ook nog niet geboren toen de eerste Apple watch uitkwam, maar toch is het een opmerkelijke opmerking die ons wel even in laat zien dat de tijden in een rap tempo aan het veranderen zijn.

 

Related Posts