Is er binnen in je huis gerookt? Zo zorg je dat de geur voorgoed verdwijnt

Vroeger was het de normaalste zaak van de wereld. Lekker binnen een peukje roken. Op verjaardagen stonden er zelfs speciale sigarettenhouders gevuld met sigaretten klaar voor de gasten om lekker opgerookt te worden. Dat is gelukkig tegenwoordig niet meer het geval, maar toch wordt er zelfs in deze tijd nog flink op los gerookt door menig persoon. In onze ogen is binnen roken niet echt iets wat je nog doet. Als je bij iemand in de auto stapt die rookt, ruik je dat meteen en met een huis waarin gerookt wordt is dat niet anders. De geur trekt zonder dat je het wilt in de gordijnen, het plafond, de bank en het tapijt. Genoeg mensen zijn wel van deze nadelige gevolgen van binnen roken op de hoogte, maar lang niet iedereen. Rook geur verwijderen is in onze ogen wel echt een must voor een fijne woonomgeving. 

Roken binnenshuis is naast dat het niet zo fris ruikt, ook schadelijk voor de mensen die erin wonen. Denk aan je kinderen, of als je die niet hebt, aan de gasten die over de vloer komen. Als je binnen rookt, roken zij ongewild mee. Zonder dat ze dat willen. De rook die opstijgt van je brandende sigaret zit vol met giftige stoffen en ook de rook die je uitblaast. De giftige stoffen zijn zo klein dat je je nauwelijks ruikt, maar dat neemt niet weg dat ze aanwezig zijn en lang in de lucht blijven hangen. Daarnaast bijten deze stoffen zich ook vast in je kleding en zelfs het speelgoed van je kinderen. Dus zelfs als je kinderen niet thuis zijn tijdens het roken, krijgen zij de stoffen later binnen als ze met hun speelgoed spelen.

Permanent de geur verwijderen

Zodra je besloten hebt dat je niet meer binnenshuis gaat roken, kan er nagedacht worden om het hele huis te reinigen van alle giftige stoffen in het huis. Zo een reinigingsbehandeling heet een ozonsbehandeling. Tijdens deze behandeling wordt de nicotine-geur in uw huis volledig afgebroken doordat de geur op een moleculair niveau vernietigd worden. Wat mooi is, want tijdens deze behandeling worden daardoor ook meteen andere geuren verwijderd die bijvoorbeeld veroorzaakt werden door schimmels, virussen en bacteriën. Dus als je het tijd vindt voor een nicotine-geur vrije woning, is dit absoluut de way to go.

Nu je huis schoon is is het misschien wel tijd om jezelf te verwennen met wat nieuwe meubels. Wat denk je van de nieuwst Philips TV en Bower & Wilkins samenwerking om je huis een upgrade te geven?

Related Posts