Netflix-serie Designated Survivor opgenomen in een voor ons onbekende Amsterdam

Zo nu en dan is onze geliefde hoofdstad de locatie in films of series. Soms wordt de halve stad daarvoor afgezet, maar soms wordt er een makkelijkere oplossing gezocht. Dat laatste is volgens ons het geval in de serie ‘Designated Survivor’ waarvan een deel van het tweede seizoen opgenomen in een merkwaardige Amsterdam.

Seizoen 2
De serie over ‘designated survivor’ president Tom Kirkman heeft Amsterdam gekozen als locatie. Verschillende websites hebben ons een tijd terug gecharmeerd met mooie beloftes en beelden van de serie in de stad.

Zo wordt duidelijk dat agent Wells in de serie haar zoektocht naar een terrorist voortzet in Amsterdam. Deze terrorist zou verantwoordelijk zijn voor de aanslag op het Capitool. Net zoals in The Hitman’s Bodyguard kregen wij de impressie dat dit zou zorgen voor flink wat indrukwekkende beelden op de grachten.

Digitaal
Helaas voor ons gebeurd het maar al te vaak dat een film of serie ervoor kiest om een stad digitaal na te bootsen. Zo is dat heel goed te zien in een paar shots.

Designated survivor Amsterdam

Antwaldnorrer 53040, 9863 ZT. Dit is helaas een adres dat niet te vinden is in Amsterdam, er is door de filmmakers dus niet veel moeite gedaan om de informatie te laten kloppen.

Designated survivor Amsterdam
Foto: het Parool

Luister ook even naar het gesprek dat wordt gevoerd in het Nederlands.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=20&v=Tkw_YQ__4Bg

Netflix neemt het blijkbaar allemaal niet zo nauw en lijkt zelfs een grap uit te halen. Zo is er een auto met de verboden lettercombinatie ‘GVD’ in het kenteken.

Designated survivor Amsterdam

Wij kunnen er wel om lachen Netflix.

Bron: het Parool

Nog een bizar nieuwtje uit Netflixland.

 

Related Posts