Deze elektrische scooter is wel heel dik

Dat een elektrische scooter niet saai hoeft te zijn blijkt wel na het zien van de Super SOCO TC scooter. De naam scooter is eigenlijk ook niet de juiste benaming van deze twee-wieler. Elektrische cafe racer dekt de lading veel beter.

De Super SOCO TC is een honderd procent elektrisch scooter die bekroond is met de prestigieuze iF Design Award. En terecht, want de looks van deze scooter zijn ongeëvenaard. Het lijkt meer op een stijlvolle motor, dan op een scooter. De Super SOCO TC zorgt ervoor dat scooter rijden wel weer heel aantrekkelijk wordt voor de mensen die geen motor rijbewijs hebben. Het leuke aan de scooter is natuurlijk dat elektrisch is, wat betekent dat er geen verbranding is en dus ook geen uitstoot. Een milieuvriendelijkere scooter dan dit ga je niet snel vinden. De elektromotor is voorzien van een vermogen van 3kW en een koppel van 150nm zodat je ook met twee personen éénvoudig snel optrekt.

De accu maakt het mogelijk om gemakkelijk 80 kilometer af te leggen. Je kan ook een tweede accu erbij bestellen om de afstand te verdubbelen zodat je 160km af kunt leggen. Een accu is overigens in 5 uur opgeladen. Als je dit te langzaam vindt duren, dan kan je ook de accu dankzij een speciale technologie in 20 minuten tot 30 kilometer actieradius opladen. Als je dus met een lege accu komt te staan kan je binnen 20 minuutjes weer 30 kilometer rijde. Lang niet slecht. De prijs voor de scooter ligt op 2.900,- euro. Maar als je dat liever niet in één keer wilt uitgeven, dan kan ‘m ook al leasen vanaf 67,- euro per maand. Toch liever nog iets goedkopers? Scooters leasen kan al vanaf 20,- euro per maand.

Ga je toch liever per fiets van A naar B? Dan is dit artikel over fixed gear bikes waarschijnlijk interessant voor jou.

Related Posts