10x waarom een plant het ultieme huisdier is

Eigenlijk is een plant hét ultieme huisdier; hij stinkt niet, je hoeft hem niet uit te laten en als je hem zat bent doe je hem zonder schuldgevoel weer weg. Logisch dus ook dat de plant tegenwoordig een must-have in ieder huis of kantoor is. Niet alleen voelt het alsof je buiten zit, het geeft je ook nog eens gratis verse zuurstof, en het ziet er gewoon strak uit. Nog niet overtuigd? De volgende 10 redenen laten zien waarom jij een plant als huisdier wilt, en waarom wij je een €5 kortingscode (TSOM17) geven bij ‘Sprinklr’, als je eindelijk het licht ziet.

1. Een plant is super low-maintenance

Oprecht, hoe weinig moeite om te onderhouden kan iets zijn?

2. More is More, er is geen limiet aan hoeveel planten je kan hebben

Een huisdier is leuk, maar 1 of 2 is vaak wel de limiet. Gelukkig hoef je je daar bij planten geen zorgen over te maken, er is altijd ruimte voor een nieuwe aanwinst in je persoonlijke urban jungle.

3. Hij poept nooit op het tapijt

Heel leuk zo’n konijntje, maar nadat ie 3x in je bed heeft geplast ben je er ook wel weer klaar mee.

4. Het bespaart je een tripje naar de supermarkt

Je eigen groenten verbouwen is helemaal in. Het laat zien dat je geeft om het milieu, dat je groene vingers hebt, en je hoogst waarschijnlijk rijk genoeg bent om bij de Albert Heijn boodschappen te doen (moestuintjes moestuintjes moestuintjes!). Daarbij is er niks mannelijkers dan een man die zijn eigen eten verbouwd.

5. Je kan hem aanpassen aan je interieur

Welke stijl je ook hebt, er is altijd wel een plant die erbij past. Je kan wel stellen dat een plant eigenlijk het meest low-cost meubelstuk is dat er bestaat.

6. Hij eet zelfs je ongedierte op

We snappen dat je graag een kat wilt om de muizen op te eten, maar dit glorieuze monster eet muggen, vliegen, spinnen, mieren, eigenlijk elk soort ongedierte dat je toch ook liever niet in je huis wilt hebben rondkruipen. Daarbij weet je zeker dat deze carnivoor je geen halfdode muizen komt brengen als bewijsmateriaal.

7. Vrouwen houden van planten

We hebben allemaal wel eens aan een date gevraagd of ze misschien je aquarium wilt komen bekijken, maar als je echt origineel wilt zijn kan je altijd vragen of ze misschien in je douche-tuintje wilt komen ploeteren.

8. Het staat gewoon fucking volwassen

Niks zegt volwassen als een grote kamerplant in je minimalistisch grijze slaapkamer. Plus, het bewijst dat je dingen in leven kan houden.

9. Je kan hem altijd weggeven als last-minute cadeau

Iedereen vergeet wel eens een verjaardag, is menselijk, maar zonder cadeautje ergens aankomen is not done. Gelukkig staat je huis vol planten, en kan je er zo eentje mee grissen voor de jarige. Hij ziet er nooit ‘gebruikt’ of ‘tweede hands’ uit, plus heb jij weer een goed excuus om een nieuwe plant aan te schaffen!

10. Het kost je niks (of nouja iets minder)

Omdat wij op ons kantoor ook ontzettend van planten houden vinden we eigenlijk dat iedereen een plant verdient. Daarom hebben wij even een €5 kortingscode voor je gefixt!  Dit vinden wij vette planten, en als je TSOM17 invult als actiecode heb jij er voor een prikkie ook een, en hij wordt zelfs thuisbezorgt!  Graag gedaan.

Nog niet klaar om je te binden aan zo’n grote verantwoordelijkheid? Dan ben jij een typisch voorbeeld van onze Netflix generatie.

Related Posts