5 redenen om toch een oogje op de Amsterdamse huizenmarkt te houden

De Amsterdamse huizenprijzen rijzen de pan uit. Afgelopen jaar steeg de huizenprijs met zo’n 9%, waardoor het voor veel mensen onmogelijk is geworden om een pandje in onze hoofdstad op de kop te tikken. Geen reden om de droom van Amsterdams vastgoed op te geven, hierbij een aantal redenen om toch te blijven kijken.

 1. Amsterdam is groter dan je denkt

  Met de komst van de Noord-Zuid lijn en nieuwe hotspots als het Noorderschip is er geen rede meer om niet aan de andere kant van het IJ te gaan kijken, en ook Oost- & West-Amsterdam laten steeds meer zien wat ze in huis hebben. Waar horeca gelegenheden en evenementen het al zien aankomen, loopt de huizenmarkt nog net een tel achter en zijn deze rondom gelegen pareltjes nog net ietsje betaalbaarder dan de rest van Amsterdam.

 2. Beter te vroeg dan te laat

  Nu Noord-, Oost- en West-Amsterdam steeds populairder worden voor de jonge Amsterdammer zit het er dik in dat ook daar de huizenprijzen binnenkort fors omhoog schieten. Met de uitbreiding van het “centrum” kan het zo gebeuren dat de huizen in omliggende wijken over een paar jaar net zo onbetaalbaar zijn als het centrum nu. In dat opzicht is het voordeliger om nu te investeren in een huis in een up-and-coming buurt, dan te wachten tot het te laat is.

 3. De hypotheekrente staat nu laag

  De huizenprijzen zijn misschien hoog, maar de hypotheekrente tarieven staan bijzonder laag. Dit betekent dat een hypotheek afsluiten momenteel super voordelig is. Dat haalt niet weg dat de huizen duur zijn, maar het is in ieder geval wel weer een meevallertje!

 4. Met vrienden wonen kan in een huurhuis niet meer

  Door de nieuwe regeling voor woningdelen in Amsterdam zit met vrienden samenwonen er straks niet meer in. Huren wordt zo steeds onaantrekkelijker, terwijl je in een koophuis lekker kan doen wat je zelf wilt.

 5. Kopen is een investering

  Wie koopt betaald met ‘huur’ langzaam maar zeker een hypotheek af. De koopprijs staat dan wel hoog, maar huurprijzen zijn ook geen lachertje tegenwoordig. Wie nog van plan is de komende jaren in Amsterdam te gaan huren kan er op rekenen om een paar duizend euro per jaar neer te leggen. Een goede investering in levens ervaringen, maar een nog betere investering als je er een huis aan overhoudt!

Benieuwd hoe het allemaal zit met de prijzen en tarieven? Nibcdirect.nl geeft nog even een overzicht. En als je benieuwd bent wat je voor 3 ton koopt in Amsterdam, neem dan een kijkje naar deze kelder die te koop staat in het centrum.

Related Posts