Dit is wat je moet zeggen tegen je kapper voor het best mogelijke kapsel

Kijken of deze situatie bekend voorkomt: Je gaat naar de kapper – voor een nieuw mooi kapsel – en loopt vervolgens naar buiten met een knipbeurt die niets lijkt op wat je eigenlijk wilde. Je weet niet zeker waar het fout is gegaan. Is het alleen het kapsel dat deze kerel je heeft gegeven? Of heb je er op de een of andere manier om gevraagd? De kans is groot dat wat je hebt gezegd een rol speelde. Leer deze 7 manieren uit je hoofd en wordt nooit meer teleurgesteld als je van de kapper komt.

Accepteer dat de manier waarop je praat vaag is.

“Elke man doet een beetje hetzelfde: hij heeft geen plan”, zegt Van Capizzano, oprichter van Tribe Barber in South End, Boston. Je zou kunnen aannemen dat je kapper een gedachtenlezer is – of zoveel over haar weet dat hij kan ruiken wat je wilt. Niet waar. Hij moet het horen, en niet in generieke termen. “Iets zeggen als:” Oh, ik vind het leuk als het bovenaan langer is, en kort achteraan “- dat is zo ongeveer iedere kapsel dat ooit is geknipt”, zegt Capizzano.

Je kapper wil doelen horen, geen aanwijzingen.

Misschien ben jij de man die denkt dat hij helpt door de kapper een handleiding te geven. In werkelijkheid is het eerste doel dat je kapper het einddoel wil horen. Wat wil je nou eigenlijk? “Genoeg van dat ‘kort aan de zijkanten, lang aan de bovenkant’ verhaal,” zegt bijna elke kapper/barber.

Een foto zegt wat je niet kunt uitleggen.

Je wilt op Ryan Gosling lijken. Maar probeer dat in een duidelijke zin te formuleren. Dat kan je niet. Dus neem je een foto mee. Dat helpt je kapper om te weten of je het hebt over Gosling in La La Land of Gosling in Place Beyond the Pines. “Een foto zegt niet meer dan duizend woorden.” “Het zegt meer dan een miljard woorden. We zijn nou eenmaal visuele mensen.”

Voel je je raar om een ​​foto van een beroemdheid mee te nemen? Neem een ​​foto van jezelf mee met een knipbeurt die je ooit had en echt leuk vond. Zeg dan wat je er leuk aan vond.

Tijd is alles.

Als je echt niet weet waar je moet beginnen, vertel je kapper dan gewoon hoe lang het geleden is sinds je laatste knipbeurt. “Haar groeit een halve centimeter per maand”, zegt Capizzano. “Als je zegt dat je je haar zes weken geleden hebt laten knippen, kan ik zes weken haar van je hoofd knippen binnen een fractie van een centimeter.”

Het draait allemaal om je oren.

Pro-tip voor het opgeven van lengte en stijl? Focus op je oren. “‘Een beetje ruw rond de oren’ versus ‘schoon over de oren’ – dat geeft me een duidelijk idee waar ik moet eindigen met het kapsel,” zegt Capizzano.

Los de vorige problemen op.

Als je je kapper meer dan eens ziet, zeg dan wat je de vorige keer wel en niet leuk vond. “Veel mensen proberen geen negativiteit te tonen,” zegt Capizzano, “en ze zullen vermijden te zeggen wat ze misschien niet leuk vonden.”

Zoek in de eerste plaats een goede kapper.

De laatste en beste manier om gelukkig de kapperszaak uit te lopen? Zoek in de eerste plaats een goede kapper.

“Als je naar een nieuwe stad verhuist, kijk dan naar het haar van mensen met wie je omgaat”, zegt Capizzano. “Vraag gewoon eens aan iemand: Waar heb je dat kapsel gekregen?'” Best lastig, ik weet het. Maar is het lastiger dan een slecht kapsel? Jij weet het antwoord.

Related Posts