Kanarie Club Amsterdam West

Kanarie Club: luxe gerechten, vriendelijke prijzen en ontspannen sfeer

Verstopt achterin de Hallen in Amsterdam West, ligt het hippe maar toch sfeervolle restaurant Kanarie Club. Bij binnenkomst loop je een open ruimte binnen met in het midden een grote bar waarom heen verschillende eethoeken zijn gecreëerd. De grote ramen en vele planten in deze ruimte geven je een beetje het gevoel alsof je in een botanische tuin binnen komt lopen. 

De tafels zijn chique gedekt en de menu kaart ligt op ons te wachten. Op de bar voor ons prijkt met grote letters ’19 bieren op fles’ wat wij meteen als een uitnodiging zien om een paar exotische biertjes uit te testen. We laten ons een ‘Funky Falcon’ en een ‘Tropical Ralphie’ serveren, omdat die wel zo goed bij de rest van het interieur passen. Ondertussen nemen de we kaar door, waar we overigens niet al te veel tijd aan hoeven te besteden. De kaart bestaat uit drie opties: een 3, 4 of 5 gangen menu, wel zo overzichtelijk. We besluiten het deze avond voor de verandering eens beschaaft te houden en gaan voor de 3 gangen. Kost een respectievelijke 32,- eurootjes dus wij zijn wel benieuwd wat we daarvoor kunnen verwachten.

Als voorgerecht krijgen we een heerlijke steak tartare gevuld met een kwartel eitje, rode biet, krokante aardappel en piment. Als je voor deze keus gaat moet wel echt een liefhebber van rauw vlees zijn, want ondanks de heerlijke smaak is het wel een flinke hap om weg te werken.

Als iets minder zwaar voorgerecht probeerden we ook de Corvina met radijs, avocado en grove mosterdijs. Een heerlijk luchtig voorgerecht van vis dat ervoor zorgt dat je nog genoeg appetijt overhoudt voor de volgende gerechten.

Wat de dineren bij Kanarie Club toch wel speciaal maakt is dat de gerechten worden uitgeserveerd door (keuken)personeel dat daadwerkelijk verstand heeft van wat er op het bord ligt. Bij elk gerecht wordt tot in detail uitgelegd wat je straks in je mond gaat stoppen. Niet dat wij het lang konden onthouden, maar het geeft wel het gevoel dat je echt iets speciaals op je bord hebt liggen.

Als hoofdgerecht gingen wij eens vegetarisch, omdat altijd maar vlees eten eigenlijk niet meer van deze tijd is. We lieten ons verassen door een bord vol paddenstoelen, hazelnoot, topinamboer en eigeel. Nu heb je natuurlijk geen flauw idee wat topinamboer is, maar dat is gewoon een luxe naam voor aardpeer. Nu heb je natuurlijk nog steeds geen flauw idee wat aardpeer is, maar dat is een soort knol die onder de grond groeit en meer weg heeft van een artisjok dan een peer. (en lekker smaakt dan dat ie klinkt)

En nu we toch zo lekker bezig zijn met onbekende groenten, zetten we die trent ook even voort tijdens het nagerecht. Op het bord zie je chocolade, duindoornbes, mango en pinda. Waarbij de duindoornbes ons opnieuw doet verassen met zijn onbekendheid maar toch zo interessante en explosieve smaak die perfect samengaat met de chocolade.

Al met al is Kanarie Club een fijn restaurant met een nog mooiere inrichting waar je voor een prima prijs toch aardig luxe kunt dineren.  Normaal gesproken betaal je voor de gerechten die Kanarie Club serveert een stuk meer en zit je meteen in een luxe en stijf restaurant. Dit is dus eigenlijk de perfecte spot voor mensen die graag mooie gerechten op hun bord zien, maar wel willen genieten van een gezellige en ontspannen sfeer en niet meteen de hoofdprijs willen betalen. Voor ons absoluut een plek om vaker heen te gaan.

Related Posts