Een luxe mancave maken doe je zo

Droom jij ook altijd als van een eigen plek in huis voor jou en je vrienden? Dan is een mancave dé perfecte oplossing. Een plek waar je jezelf kunt terug trekken of gezellig een biertje doet met de mannen. Hoe fijn klinkt dat? Lees verder en raak geïnspireerd door onze luxe mancave tips. 

Een overkapping als basis

De juiste basis voor je mancave is een plek die genoeg ruimte biedt voor jezelf én je vrienden. Zo is een overkapping ideaal. Wil je het hele jaar genieten van je mancave? Kies er dan voor om een glazen wand toe te voegen aan je overkapping. Dit houdt je niet alleen droog en warm, maar zorgt ook nog eens voor een luxueuze touch. Heb je geen beschikking tot een overkapping of buitenlocatie, maar wel een ruimte over in huis? Dan zou dit ook een prima plek kunnen zijn om je mancave in te maken. 

Onmisbaar meubilair 

Natuurlijk heeft ieder zo zijn eigen voorkeur qua meubels. De een vindt het gezellig om aan een grote lange tafel te zitten en de ander heeft baat bij een comfortabele loungeplek. Voor het inrichten van je luxe mancave kun je hebt best kiezen voor een moderne loungeset. Dit is een zeer hot item. Voeg hier wat dikke kussens aan toe en jij kan heerlijk bijkomen na een lange dag. 

Maak het sfeervol

Ondanks dat mannen niet vaak niet veel om styling geven, kun je met een aantal subtiele toevoegingen je mancave omtoveren tot een sfeervolle ruimte. Een item die zich hier perfect voor leent is een vuurtafel. Deze zorgt niet alleen voor wat extra gezelligheid, maar houdt je ook nog eens warm tijdens de koudere dagen. Tegenwoordig zijn er vuurtafels te koop in verschillende soorten, maten en kleuren. Geef je mancave een chique uitstraling met een vuurtafel in een donkere antracieten kleur. 

Tijd voor actie

Het is uiteraard fijn om een plek te hebben waar je volledig tot rust kunt komen, maar na een tijdje kan dat toch gaan vervelen. Daarom is het belangrijk om een aantal items toe te voegen die zorgen voor vermaak. Denk bijvoorbeeld aan een mooi groot televisiescherm, om je favoriete voetbalteam te zien spelen of te genieten van de Formule 1. Houd je van een fanatiek spelletje met je vrienden? Hang dan een dartbord aan de muur. Zo kun je je eigen darttoernooi houden onder het genot van een zelf getapt biertje. 

Related Posts