Een pak kopen? Zorg dat je hier op let

Streepje of niet? Donkerblauw, zwart of toch een keer een andere kleur. Welke kleur das draag je erbij? En welke schoenen? Het kiezen van het juiste pak is niet altijd makkelijk. Colin Hunter, CEO en oprichter van Alton Lane, sprak over de twee grootste fouten die mannen maken bij het kiezen van het juiste pak.

1. Maak het niet te moeilijk

Houd het simpel, combineer niet met allerlei verschillende patronen en voeg niet téveel accessoires toe. Combineer een pak waar een patroon in zit niet met een das of pochet met een geheel ander patroon. Een uitsprekende das of pochet kan de outfit maken wanneer hij wordt gecombineerd met een effen pak en overhemd.

2. Wees niet bang om in jezelf te investeren

Mannen die het grootste deel van de tijd in pak lopen, mogen best investeren in een duur pak. Lane is er van overtuigd dat je beter één pak van hoge kwaliteit kan hebben dan meerdere pakken van lagere kwaliteit. Het investeren in zelfpresentatie is cruciaal voor het maken van een carrière volgens hem. Neem een kijkje bij Rietbergh als je echt op zoek bent naar een mooi pak.

3. Kijk goed naar de kleur en het materiaal

Bij het kopen van je eerste pak is het verstandig om voor een rustige kleur te gaan, zodat je het pak op veel verschillende gelegenheden kunt dragen. Een donkerblauw pak kan zowel gedragen worden op het werk als bij een borrel. Zelfs op een spijkerbroek of een chino staat een donkerblauwe blazer goed. Hierdoor is een donkerblauw plak erg versatiel. Een pak in de kleur grijs, zwart of blauw is dus de beste keus voor je eerste pak. Mocht je al meerdere pakken in je bezit hebben, dan is het natuurlijk leuk om naar wat meer excentriekere pakken te kijken.

Kortom, wil jij er net zo stylish uit zien als David Beckham? Investeer in een donkerblauw pak en keep it simple. Kleed jij je liever wat meer casual op de werkvloer? Kijk dan eens naar tips om je meer casual te kleden.

Related Posts