Een verlanglijstje maken? Makkelijker dan je denkt!

‘Weet je nog iets voor je verjaardag?’. Het is altijd leuk als mensen voor je verjaardag of bijvoorbeeld voor kerst een cadeau voor je willen kopen. Maar iets verzinnen, dat is voor menigeen lastiger dan het lijkt. Als je iets écht graag wilt, dan koop je het vaak wel voor jezelf. Wat kun je dan nog aan anderen vragen?

Denk aan het budget

Bij het samenstellen van een verlanglijstje, is het goed om rekening te houden met het budget van de gevers. Het beste doe je dat door er dingen op te zetten die in verschillende prijscategorieën vallen. Mensen die heel dicht bij je staan willen vaak wat meer geld uitgeven aan een cadeau dan mensen waar je een minder hechte band mee hebt. Het is wel zo netjes om daar rekening mee te houden, en cadeaus als ter suggestie aan te bieden waar iedereen iets tussen kan vinden in een prijscategorie die passend is. Op deze manier houd je er ook rekening mee dat ieders budget ook simpelweg kan verschillen, en zadel je mensen niet met hogere kosten op dan ze eigenlijk kunnen dragen.

Waar word je blij van?

Iemand die jou een cadeau wil geven, doet dat vooral om jou blij te maken. Het is dan ook wel zo handig om op je verlanglijst vooral dingen te zetten waar je echt blij van wordt. Natuurlijk mag een cadeau ook best praktisch zijn, maar wanneer je een nogal basic gebruiksvoorwerp als een oplader voor je telefoon op je lijstje zet, vinden de meeste mensen dat niet zo heel leuk om te geven, net zoals jij niet per se een gat in de lucht van blijdschap zal springen als je het ontvangt.

Vraag dus vooral dingen waar je gelukkig van wordt. Mensen willen met alle liefde wijn kopen voor je, als je daarvan houdt, bijvoorbeeld. Aangeven welke soort je voorkeur heeft, is in dat geval niet onbeleefd of raar. Als jij vooral houdt van Chardonnay wijn, is het goed om de gever dat te laten weten. Zo weet deze zeker dat de gekochte fles in de smaak gaat vallen.

Wat vinden mensen leuk om te geven?


Natuurlijk, als het gaat om cadeaus is het vooral belangrijk dat jij, de ontvanger, er blij mee bent. Maar een klein beetje rekening houden met wat mensen leuk vinden om te geven, dat kan best. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld niet zo leuk om een cadeaubon te geven. Dat vinden ze niet erg origineel, en daarnaast wordt het vaak als ongemakkelijk gezien dat het bedrag van het cadeau wel erg prominent zichtbaar is. Iets geven waarvan de waarde niet direct erop gedrukt staat, dat vinden veel mensen leuker.

Related Posts