Entrepreneur talk | 9 feiten over jouw Uber chauffeur

Uber is de nieuwste alternatieve taxidienst die in een rap tempo de taxiwereld aan het veroveren is. Het bedrijf is opgericht in San Francisco in 2009 en nu dus al bijna een goede zeven jaar up & running. De waarde van de app werd eind december geschat op 40 miljard dollar. In 270 steden in 56 landen is de app nu te gebruiken. In Nederland rijden ongeveer 1000 auto’s met de Uber-app rond. Maar wie zijn nou eigenlijk de Uber chauffeurs en wat motiveert hen om voor dit bedrijf te werken? Hieronder vind je 9 feiten over de chauffeurs en hun beweegredenen.

 

1.canada_144x144_navy_community

60% van de Uber chauffeurs zegt dat de hoofdreden van het taxiën is zodat ze een baan hebben met veel flexibiliteit. Zo vinden ze meer balans in tussen hun werk en familieleven.

2. canada_144x144_navy_cash-and-coin

27% van de Uber chauffeurs zegt dat de hoofdreden van het gebruik van het Uber platvorm is vanwege de kans om extra geld bij te verdienen.

3. canada_144x144_navy_clock

74% van de Uber chauffeurs heeft een full-time of een parttime baan naast Uber.

4. canada_144x144_navy_calendar

24% van de Uber chauffeurs is entrepreneur en vindt in Uber een stabiele bron van inkomsten zodat ze daarnaast zichzelf en hun bedrijf kunnen blijven ontwikkelen.

5. navy_driver-female

9% van de Uber chauffeurs heeft in het verleden als taxi of limousine chauffeur gewerkt.

6. navy_education

13% van de Uber chauffeurs zijn studenten die dankzij het Uber platvorm extra inkomsten kunnen genereren om hun studie te kunnen bekostigen.

7. canada_144x144_navy_beach-chair-umbrella

32% van de Uber chauffeurs hebben een fulltime baan en kunnen dankzij de inkomsten uit Uber de laatste eindjes aan elkaar knopen.

8. navy_phone-in-hand

8% van de Uber chauffeurs is op dit moment werkeloos maar gaat liever voor Uber rondjes rijden dan dat ze een uitkering aanvragen.

9. navy_family

Uber chauffeurs demografische gegevens:

– 82% van de Uber chauffeurs hebben thuis kinderen of ouders om voor te zorgen.

– 13% van de Uber chauffeurs is ouder dan 50 jaar.

– 22% van de Uber chauffeurs is onder de leeftijd van 30 jaar.

Bron: Uber

Related Posts
Read More

Ferdinand approved Porsches

In 1931 dacht Ferdinand Porsche dat hij sommige dingen wel wat beter kon dan de bestaande merken. Ruim…