Bitte sehr! Waarom je beter een auto uit Duitsland kunt laten importeren

Iedereen heeft wel eens een natte droom over de Autobahn in Duitsland. Maar om zonder snelheidslimiet keihard over het Duitse wegdek te knallen heb je natuurlijk wel een leuk wagentje nodig. Het liefst zelfs een uit Duitsland, dit is waarom.

Oké we weten dat je van de term importeren meteen de kriebels krijgt en denkt aan woorden als ‘importbelasting’ en ‘BPM-berekeningen‘. Maar stiekem heeft het echt veel voordelen om te importeren uit Duitsland, geloof ons. Dit zijn drie redenen waarom je je auto bij onze buren moet gaan halen.

1. Je weet iets van auto’s dus je zoekt iets specifieks
Oké, dit is natuurlijk de belangrijkste reden. Wie echt iets weet van auto’s weet dat sommige auto’s gewoon simpelweg niet te krijgen zijn in Nederland. Waarom zou je een auto nemen die je eigenlijk niet wilt gewoon omdat je niet verder kijkt dan je neus lang is? Het is eigenlijk net als een relatie, als je weet dat er iets beters is ergens anders, waarom dan settelen?

2. Auto’s in Duitsland zijn goedkoper en sneller
Omdat je sneller mag rijden in Duitsland worden de auto’s daar vaak uitgerust met een betere motor en kunnen ze over het algemeen harder. Daarnaast zijn ze goedkoper omdat Duitsland minder belasting heft op auto’s en veel grote merken origineel van Duitse bodem zijn. De verkoopprijs ligt dus aanzienlijk lager bij autodealers en er zijn meer voordelige luxe auto’s op de markt dan in Nederland.

3. Hij wordt gewoon bij je thuis bezorgd
Sommige mensen vinden een dag naar de autodealer de ideale tijdsbesteding en sommige mensen hebben iets beter te doen met hun leven. Het mooie van importeren is dat je vanuit je luie stoel een auto uit kan kiezen en gewoon een bedrijf alles voor je kan laten regelen. Er zijn zelfs bedrijven die alle extra kosten bij hun prijs inbegrepen hebben. Das import bijvoorbeeld biedt een overzicht met auto’s die je moeiteloos uit Duitsland kan halen én vertelt duidelijk welke stappen je allemaal moet nemen en wat voor kosten daar aan vast zitten. Geen geheime kosten, niet zelf ophalen en heel veel mogelijkheden.

Een Porsche bijvoorbeeld
Om zeker te weten dat we niet met twee maten meten hebben we even een leuk autootje opgezocht op de Duitse import website en een Nederlandse auto website. De Porsche Boxster uit 2013 kost in Duitsland een kleine €42.000 en inclusief importkosten en BPM een schamele €45.865,-. In Nederland kan je hem ook halen, onder anderen bij de Porsche Centra in Eindhoven en Maastricht en kost het je zo’n €65.750-,. Daarbij heeft de Nederlandse uitvoering 196 kW vermogen terwijl zijn Duitse tweelingbroer 265 kW in huis heeft. En we weten dat je bang bent voor onverwachte extra kosten en belastingen maar als je gewoon met een geverifieerd importbedrijf in zee gaat hoef je daar niet bang voor te zijn.

“Eventuele risico’s op naheffingen liggen volledig bij ons. U weet hierdoor vooraf exact waar u aan toe bent en u komt nooit voor verrassingen te staan.”

– Das Import

Je krijgt dus eigenlijk iets beters, snellers en goedkopers, maar dan moet je wel even je grenzen verleggen.

Waar ga je naartoe met je Duitse waggie? Naar de bruutste wegen ter wereld natuurlijk.

Related Posts