HUB Footwear geeft Amsterdam en Rotterdam eigen sneaker

Haags schoenenlabel HUB Footwear is een samenwerking aangegaan met visual artist alphainkt. Samen brengen ze twee limited-edition sneakers uit die geïnspireerd zijn op de twee grootste steden van Nederland; Amsterdam en Rotterdam. De linkerschoen op de coverfoto is uiteraard geïnspireerd op Amsterdam, terwijl de rechter heel duidelijk de skyline van Roffa weer geeft. 

Maar wie is Alphainkt?

Alphainkt (echte naam Maurice Simons) is een Haagse brandweerman die in zijn vrije tijd zijn eigen schoenen bewerkte. Al snel begon hij schoenen van vrienden te customizen en plaatste hij het resultaat wel eens op Instagram. Daar werd hij door HUB Footwear opgemerk, omdat hij een bewerkte HUB sneaker postte. Reden genoeg om de getalenteerde customizer uit te nodigen voor een exclusieve samenwerking.

HUB Footwear staat altijd open voor samenwerkingen. Eerder werkten ze samen met “The Dudes” uit Berlijn en werd een hele wijk in Philadelphia gerenoveerd, geverfd en opgeknapt in samenwerking met “Haas en Hahn”. Nu eindelijk een samenwerking in eigen land, waarin de betekenis van de merknaam goed wordt belicht.

Front Runner is een van de eerste retailers van HUB Footwear en dus geen verassing dat deze partijen de handen ineen slaan voor de lancering van de limited-edition schoen. De twee premium stores in Rotterdam en Amsterdam zullen het podium zijn voor deze twee modellen, geïnspireerd op de betreffende steden.

Lancering HUB x alphainkt in Amsterdam

Om de samenwerking en presentatie van alphainkt te vieren vindt op 19 mei de lancering plaats in de Front Runner winkel op het Koningsplein in Amsterdam. Muziek zal worden verzorgd door het Haagse DagHap DJ-team met onder andere Achmed Akkabi. Warsteiner zorgt voor de drankjes. Tijdens de lancering is het mogelijk om Maurice van alphainkt het hemd van het lijf te vragen. De exemplaren kunnen direct worden gekocht. Na de launch zullen de Amsterdam-sneakers enkel in het filiaal op het Koningsplein beschikbaar zijn en de Rotterdam-sneakers in het Rotterdamse filiaal aan de Oude Binnenweg.

Related Posts