Ford wil dat we weten hoe het is om dronken te rijden

Zodat we het uiteraard nooit zullen doen. Volgens Ford, heeft 50% van de jeugd onder de 24 jaar (met rijbewijs, he) weleens met alcohol op gereden of naast iemand gezeten die onder invloed was. Het is een Europees onderzoek, waaraan geen enkele Nederlander mee deed. Het is dus meer een indicatie.

Daarom organiseert Ford de Ford Driving Skills for life-dagen. Op deze dagen laten ze je in een rappe auto rijden met een pak aan dat je het gevoel geeft alsof je een shotje teveel hebt gedaan. Met gewichten aan je gewrichten brengen ze je uit evenwicht en met een bril op geven ze je het tollende gevoel in je hoofd.Ford Driving Skills Rijles met alcohol op Eye Amsterdam Ford Nederland Ford Fiesta 2015Wij kregen een preview van de ervaring, op een donderdagochtend in Amsterdam. Nou zijn we het wel gewend om op donderdagochtend een kater te hebben, maar dronken is een tijd terug. Dus, trokken we net als iedereen gewoon het pak aan om het te ervaren. En alhoewel je flink wat fantasie nodig hebt om je dronken te voelen zonder alcohol op, het is wel een oprecht gevaar. Als je de pionnen als baby’s gaat zien, dan rij je toch al snel een stuk of 7 baby’s kapot – geen levensdoel.

Krijgen we hierna een certificaat dat je dronken mag rijden?

Nee, die kregen we niet. 

Mocht je het zelf willen proberen, nog er zijn nog plekjes over voor de gratis bijeenkomsten. Niet bijeenkomsten, dat klinkt meer alsof het van de Jelinek is. Het zijn gewoon leuke dagen om zelf eens gek te doen in een Ford Fiesta 2015, die door de jaren heen een flinke upgrade heeft gekregen.

Related Posts