Geen broodjes worst of hamburger op DGTL festival dit jaar

Het DGTL festival dat al bekend stond om haar duurzaamheid, wordt nog duurzamer. Voor de liefhebbers van een vette hamburger of een broodje hotdog met extra saus een tegenvaller, maar dit jaar is DGTL volledig vleesvrij.

Het nadeel van dat er de afgelopen jaren elke dag van de zomer wel een festival te vinden is, is de narigheid die de festivals achter laten. Door deze vervuiling en energieverspilling ontstaan vraagstukken die beantwoord moeten worden. Denk alleen al aan al de elektriciteit die er voor moet zorgen dat het licht aan blijft en de bergen plastic bekers die mensen het liefst nét naast de vuilnisbak gooien – netjes hoor. Veel festivals kunnen een voorbeeld nemen aan DGTL, dat met hun Revolution platform zorgt voor meer milieuvriendelijke oplossingen voor hun festival.

DGTL-festival-vleesvrij

De keuze voor een volledig vegetarische festivalkeuken is daarom een volgende logische stap in het grotere verduurzamingsplan van DGTL. Niet alleen bezoekers, maar ook de crew en artiesten zullen vegetarisch eten. Festival-eten gebaseerd op vlees is een andere factor die bijdraagt aan de groeiende carbon footprint van festivals. Uit onderzoek blijkt dat de vleesindustrie verantwoordelijk is voor 18% van de wereldwijde uitstoot van CO2. Dit is meer dan de gehele automobiel- en transportindustrie bij elkaar. Uiteraard hoeven we van DGTL niet massaal vegetarisch te worden, maar er over nadenken is stap 1.

Zien we je op DGTL 25, 26 of 27 maart?

Related Posts