Ook klaar met deze foute Tinder profielfoto’s? Glimps is de oplossing

Profielfoto’s zijn een dingetje. Sommige mensen weten de beste foto’s van zichzelf te presenteren via mobiele applicaties als Tinder/Happn/Badoo. Terwijl anderen het moeten doen met wazige foto’s van feestjes, festivals en familie uitjes. Niet de meest charming pictures, en om nou speciaal een fotoshoot te doen voor een dating app komt ook weer zo wanhopig over.

Wij hier op de redactie kunnen wel zeggen dat we bijna alles hebben meegemaakt via de mobiele dating apps. Van totaal niet overeenkomende foto’s, meisjes die al lam aan de bar hingen voor de date begon, vriendinnen opgesteld in de hoek van het café tot meisjes die ‘s ochtends nog even gingen shoppen in het huis van de nog slapende gastheer voor mooie nieuwe spulletjes nadat ze de nacht hadden doorgebracht. (Waargebeurd.)

Als je techno kut vindt hoef je niet met me te praten.

Nu is er dan de nieuwe app Glimps die misschien een klein beetje licht op deze duisterheden kan schijnen. Glimps is een app die een stapje verder gaat dan Tinder. Niet persé verder, maar wel een stukje eerlijker. In plaats van de best bewerkte foto van jezelf, is het bij deze app de bedoeling dat je een filmpje van max 40 seconden opneemt waarin je iets over jezelf verteld. Want iemand horen praten en zien bewegen zegt meer dan foto’s en catchy taglines zoals:

  • “Als je techno kut vindt hoef je niet met me te praten.”
  • “Ik lus geen taugé, rood vlees, komkommer, spinazie, avocado en witlof.”
  • “1.68 – juridische opleiding – heb een hamster – hou van fietsen.”
  • “Ik balanceer nog steeds wel eens op het randje van de stoep.”
  • “Ik haat paarden en paardenmeisjes ook”

Dit soort ontzettend interessante dingen kan je dan gewoon even laten zien in een filmpje.  En voor de nasty minded people onder ons, de filmpje worden eerst gescreend voordat ze te zien zijn in de app. Glimps is dan ook net even een stukje serieuzer dan apps die tot nu toe op de markt waren. En het leuke is, het is een Nederlands initiatief.

Er zitten dan ook ontzettend vlotte mensen op  Glimps, neem nou de Amsterdame Eveline in het filmpje hier onder. Wij zouden meegaan op haar rondleiding, zonder twijfel.

Of Kevin. Ook geen verkeerde optie. Een lekkere vrije man, dat willen we toch allemaal?

Glimps is beschikbaar voor zowel IOS als Android en meer informatie vind je hier.

Related Posts