Classic Drinks | Grand Marnier eert oude tijden met limited edition

Als sinds 1927 brengt Grand Marnier elk jaar een limited edition uit om zo de creativiteit te vieren. Met deze creatieve uiting vieren zij het feit dat Louis-Alexandre Marnier Lapostelle in 1880 een geniale ingeving kreeg: hij combineerde de diepe smaak van cognac met de smaak van sinaasappel. Of het werkelijk geniaal was of een aanvulling op zijn ontbijt – dat zullen we nooit weten. 

Grand Marnier Limited edition

Wat we wel weten, is dat de buitenkant niks aan de smaak verandert. Tegenwoordig vinden we het het weer waard om hoogstaande cocktails te maken en daar past Grand Marnier prima bij. De schwung die om cocktails heen hangt, stamt al uit de jaren ’20. In Parijs (en luxe hotelbarren in New York met Parijs als thema) brachten barmannen odes aan hun favoriete dranken door deze te mixen en zo de smaken te perfectioneren. Het thema van deze limited edition is dan ook de befaamde jaren ’20. Neem een klein beetje The Great Gatsby, combineer dat met de smaak van de toen nog exotische sinaasappel en je hebt deze limited edition!

grand-mariner-the-state-of-mind

Winterse cocktail?

Het is wellicht nog ‘te warm’ voor deze winterse cocktail, maar na het schaatsen zou je er weleens zin in kunnen hebben. Natuurlijk kunnen we het recept geven, maar het is veel leuker om een beetje uit te schieten. Scheutje Grand Marnier, koffie en opgeklopte room. Klop de room niet volledig hard, maar laat deze nog een beetje smeuïg. Hoppa, een ideale French Coffee. Of moeten we ‘voila’ zeggen?

Related Posts