Heb je de prijswinnende champagne van Lidl al geprobeerd? Hij ligt nu in de winkels

Sinds gisteren ligt de prijswinnende champagne van Lidl eindelijk in de Nederlandse schappen! Voor een kleine €7 drink je champagne die vergelijkbaar is met flessen die zo’n tien keer duurder zijn. De naam van de champagne is Crèmant de Bourgogne AOP Brut’  (klinkt gewoon al bruut).

Oké, het is officieel geen Champagne maar een schuimwijn, maar met de ‘Silver Outstanding’-award valt hij in dezelfde categorie als de Veuve Clicquot 2008 Vintage Champagne van maar liefst €56. De schuimwijn en de champagne scoorden beide tussen de 86 en 89,9 (van de 100). De Brut werd ‘droog maar toch rijk, met een intrigerend aroma van fruit en een goed gedefinieerde zuurheid’ genoemd. Klinkt goed.

De International Wine & Spirits competitie
Op de International Wine & Spirits Competition sturen deelnemers vier flessen champagne op die gedurende zeven maanden worden getest door 400 experts uit 30 verschillende landen. Natuurlijk gebeurt dit blind. Zo kon het dan ook dat deze prijs naar de wijn is gegaan die jij gewoon voor een prikkie op kan pikken. De schuimwijn is nú dus te koop in de winkels van Lidl, maar je kan hem ook bestellen. Neem ruim, neem ruim!

Crèmant de Bourgogne AOP Brut
De schuimwijn is afkomstig uit Bourgogne, Frankrijk. Hij wordt gemaakt van de druivensoort Pinot Noir en past vooral goed bij zalm of parmezaan risotto. Hij doet het inmiddels zo goed dat hij online volledig uitverkocht. Nederland’s beste sommelier Jan-Willem van der Hek heeft hem ook nog even voor ons geproefd:

“Verfrissend droge mousserende wijn met een prettige mousse, sappig rijp fruit, specerijen en tonen van brood. Tijdens de lange afdronk komen de zuren prettig naar voren. Ideaal als aperitief.”

Ben je toch meer een liefhebber van wodka? Lees dan ook: Wodka ijs eten is het nieuwe indrinken.

Related Posts