wodka ijsjes

Wodka ijs eten is het nieuwe indrinken

Creatief met wiet zijn we al jaren, maar alchohol wordt tot nu toe vaak beperkt tot zijn originele vorm (a.k.a. vloeibaar). Maar er lijkt eindelijk verandering in te komen: Wodka ijs. Het verbaast ons eigenlijk dat het nog niet bestond. Er is ook niet eens veel voor nodig om goed aangeschoten te worden.

Drank en ijs gaan al jaren hand in hand. Bolletjes ijs worden overgoten met likeuren of gemixt voor een sterke milkshake/cocktail. Ijsmerk Häagen-Dasz heeft inmiddels ook lucht van deze trend gekregen en is met het perfecte antwoord gekomen: Een reeks van alcohol-infused ijs, met smaken zoals ‘Whiskey Chocolate Truffle’ en ‘Rum Ginger Cookie’. Het grote nadeel is echter dat de ijssmaken alleen in Canada beschikbaar zijn. Gefeliciteerd Canadezen.

https://www.instagram.com/p/BYOvJHpHBK1/?taken-by=haagendazsca

Daarnaast is er een ander bedrijf uit het Amerikaanse Baltimore (Arctic Buzz) bezig met het creëren van zes verschillende wodka ijsjes. Een shot wodka in de vorm van een bolletje ijs lijkt ons geen straf. De smaken zijn onder andere, kokosnoot, limoencake, koek, chocola, framboos en vanille.

Van bierbuik naar wodka-ijs-buik?
Mocht je sceptisch zijn over het percentage alcohol en de hoeveelheid die je moet eten om dronken te worden (is natuurlijk wel het doel), de percentages variëren tussen de 8,6 en 8,9 %. Dat is ongeveer het equivalent van een standaard mixdrank zoals een baco of gin-tonic. Eet een flinke bak vol en probeer dan maar in een rechte lijn te lopen.

Nogmaals zeer jammerlijk voor ons want Arctic Buzz verkoopt de ijsjes exclusief in de staat Maryland.

Maar niet gevreesd, beide producenten hopen dat ze binnen korte tijd uit kunnen breiden. Dan staan mensen ineens met een dessertlepel in je lokale stamkroeg.

Eigenlijk is dit de perfecte snack voor Netflix-en-chill (wat ook nog eens goed blijkt te zijn voor je relatie). En ook meteen ideaal voor na je break-up mocht je een van deze blunders maken.

Related Posts