Succes verhaal: Hoe Sam Ovens van blut naar 65 miljoen ging

Hoe een 23-jarige een consulting business startte vanuit de garage van zijn ouders in New Zeeland, verhuisde naar Manhattan en miljonair werd in minder dan vijf jaar. Nu is hij 28, Sam Ovens en vriendelijker dan ooit tevoren, vind hij zelf. Hij leerde in een aantal jaar verschillende dingen die hij met de buitenwereld wilde delen. Vijf jaar geleden was hij blut, leefde en werkte bij zijn ouders in een garage in New Zeeland en startte zijn eigen bedrijf.

Koud bellen, langs de deuren gaan, niks werkte

Hij begon met koud bellen, kloppen aan de deur en sloeg geen een netwerk borrel over. Niks van dat werkte voor hem. Hij werd gedwongen mails te gaan schrijven, waarvan hij dacht dat niemand ze ooit zou lezen. Er veranderde niks, en eigenlijk wilde hij er direct alweer mee stoppen. Hij snapte niet waarom al het advies wat hij online en in boeken las, niet voor hem werkte. Zijn vriendin verliet hem in die tijd, omdat hij een avondje uiteten niet eens kon betalen. Hij werkte 15 uur per dag, was zwaar gestresst en verdiende minder dan een 16-jarige die zijn eerste dag had gewerkt bij de McDonald’s. Hij probeerde alles om klanten te krijgen, maar niks werkte.

Hoe het eerste idee ontstond

Totdat hij op een dag tegen zichzelf zei: ‘Waarom zou ik naar mensen gaan, mensen bellen en mailen om 5 minuten van hun tijd op te eisen, waarom zorg ik er niet voor dat mensen naar mij toe komen?’. Hij ging terug naar zijn eerste idee, hij bleef dagen en nachten lang wakker om uit te zoeken welke manier ervoor zou zorgen dat klanten naar hem zouden komen. Op een dag had hij het gevonden. Hij kreeg een klant, de tweede volgde snel en ook de derde stond alweer voor zijn deur. Daar begon het balletje te rollen: hij kreeg meer klanten dan hij aankon en daarom moest hij gaan stoppen met zijn marketing zodat hij niet te ver achter zou gaan lopen op zijn daadwerkelijke werk.

In Manhattan begon het echt

Hij verhuisde van New Zeeland naar een appartement op de 28e verdieping in Manhattan. Sam Ovens komt uit een arme familie en een klein dorp, dus dit was life-changing voor hem. In Manhattan begon het pas echt. Er gebeurde dingen die hij niet voor mogelijk hield. Mensen zagen steeds meer zijn resultaten en begonnen te praten over zijn verhaal. Voor dat hij het wist kwamen er mensen naar hem toe die zelf ook een eigen bedrijf wilde beginnen; met hun eigen goed betalende klanten. Op het eerste moment wilde hij die mensen niet helpen, hij had het idee dat niemand kon wat hij kon, dat hij uniek was. Zijn ego was net zo hard gegroeid als zijn bedrijf. Een jongen liet hem niet met rust; Stanley. Stanley bleef Sam maar bellen en vragen naar advies. Uiteindelijk gaf Sam toe, en hielp Stanley met het opzetten van zijn eigen consulting bureau. Na een tijdje kreeg ook Stanley zijn eerste klant. Die betaalde hem een flinke klap geld, meer dan dat Sam op dat moment verdiende. Vanaf dat moment besloot Sam met meerderen samen te gaan werken en krachten te bundelen. Hij hielp nog eens vijf anderen en werkten samen aan nieuwe ideeën.

Iedereen kan succesvol worden

Dat was het moment dat Sam Ovens realiseerde dat hij helemaal niet zo uniek en speciaal was, maar dat iedereen het kan; zolang je maar in jezelf gelooft. Op de dag van vandaag heeft Sam Ovens 3123 mensen geholpen met het opzetten van hun eigenlijk consulting bureau. Hij verhuisde van een garage in New Zeeland naar een luxe appartement in Manhattan. En van blut zijn naar het hebben van een bedrijf dat vandaag de dag 65.000.000 waard is.

Wil je wel leven als een miljonair maar er niet voor werken? Dan hebben wij hier de tips die je nodig hebt om te leven als een miljonair zonder miljonair te zijn.

Related Posts