Masters of LXRY, a state of mind.

Wij gaan natuurlijk niet zeuren over de immens hoge prijzen van sommige artikelen op de beurs; we wisten waar we aan begonnen. Dus over de boot die eigenlijk geen boot is, maar een luxury spa voor in je achtertuin of de opgezette versie van een nerts die net een lief vogeltje grijpt gaan wij het niet hebben. Wel hebben we er foto’s van, voor de liefhebbers.

DSC_0142
Elfhonderd euro en hij is van jou. “Leuk voor op je bureau, toch?”

Wanneer je je even over de gedachte heen zet dat het waarschijnlijk allemaal mensen zijn die uit zijn op geld -wat iedereen in principe natuurlijk wel is- en op zoek gaat naar de leuke dingen van de beurs, merk je dingen op die je anders nooit zou zien. Zo zijn wij eerst een aantal rondjes op zoek gegaan naar de tofste auto, waar je op dit evenement zeker geen keuze in kon maken. Van de meest extraordinaire supercars of een hele rits Morgans van Louwman Exclusive, tot de klassiekers met matching numbers van ER Classics – voor ieder wat wils en voor degene met wat meer te besteden makkelijk te combineren met een helikopter.

Voor liefhebbers van de mooie dingen in het leven, waren er ook zat mooie dingen. Binnen het kunstgedeelte had elke galerij of kunstenaar een witte kubus gekregen om hun werk tentoon te stellen, wat ervoor zorgde dat de kunst voor zichzelf kon spreken. Werk dat ons in het bijzonder opviel was de fotografie van de charmante Gaby Fling, waar ons vooraf over gezegd werd;

Iemand die zulke mooie mensen fotografeert moet zelf ook wel zo zijn, toch?

En daar was niks van gelogen. Haar werk is geïnspireerd door de Californian lifestyle – surf, strand, blonde vrouwen en mooie billen. Onder de indruk waren we van het werk van Maayke Schuitema, die uit linoleum schitterend werk etst en daarna op een voorbewerkt doek drukt. In haar werk staat de vrouw centraal, in de rol van feeks, heks, tovenares of koningin, die zich ontwikkelen tot een mythische gewaarwording. Ferdinand Schonberger betrok ons in zijn werk door middel van wat live painting – precies wat hij op jouw verjaardag of bruiloft kan doen.

Voor ons als vrijwel blutte studenten, is het belangrijk dat we alles een beetje relativeren. Alles met een korreltje zout nemen. Of gewoon met een goed glas whisky. Persoonlijk zou ik niet voor een glas Johnnie Walker Blue Label gaan, maar het werd ons bij de Masters of LXRY wel erg aantrekkelijk gemaakt. Door middel van een speciale manier van proeven – eerst je mond koelen met ijswater – konden we meer smaken uit de blend halen dan dat we normaal zouden doen. Daarna een fijne cocktail, The Gentlemans’ Wager, gemaakt op een manier die niet puurder kan. Mocht je ter plekke een fles Blue Label kopen, kon je hem ook laten graveren door Het Graveerbedrijf. De voorkant van de fles was aardig persoonlijk, de achterkant kunnen we jullie best laten zien. Voor een borreltje na waren we wel in en gelukkig de barmannen bij de McGregor bar ook. Mocht je de volgende dag gladgeschoren ten tonele willen verschijnen, kon je je ook spotless laten scheren – gemak dient de mens. Man.

Johnny Walker Masters of Luxury
“Stirren is toch wel de mannelijkste manier van cocktails maken. Tenzij je James Bond heet.”

Tot slot willen we het nog even hebben over de aanwezige vrouwen – want die waren er. Of ze nou aan het werk waren of niet, stuk voor stuk hadden ze hun best gedaan om goed voor de dag te komen. Natuurlijk hebben wij gezocht naar een aantal over de top bontjassen en hoeden, die hebben we niet echt gevonden. Wel vonden we een meisje dat de hele dag in haar badpak op de rand van een zwembad moest zitten, wat ook best bijzonder is. De quote van de dag kwam van een wellicht heel naïeve hostess op de beurs, gekleed in een zwart witte showgirl outfit. Toen haar gevraagd werd of ze zelf weleens whisky dronk, terwijl ze snoepjes uitdeelde aan de barmannen, antwoordde ze;

Nee, zelf hou ik niet van whisky. Maar een vriend van mij wel, hij zegt altijd: nu even proeven met je ogen dicht.

Van harte hopen we dat het écht een goede vriend is.

DSC_0239

Related Posts