Leven als miljonair zonder miljonair te zijn

Wat zou jij doen met een miljoen?” Het is de vraag waar we allemaal wel eens over nadenken. Terwijl wij achter ons bureau schrijven over het ideale leven van rijkdom, reizen en stijl, heeft slechts 1% van de bevolking ook echt zo’n bedrag op de bank staan. Gelukkig zijn wij dromers, denkers en doeners tegelijkertijd en denken wij uitsluitend in oplossingen. Niet getreurd dus, je hebt namelijk helemaal geen miljoen nodig om als miljonair te leven! Stick with us.

Als geld geen rol speelt…  Waarom willen we eigenlijk leven als miljonair? Geld op de bank maakt niet gelukkig. Het zijn meer de gevolgen van geld die ons interesseren; een mooi huis, een lekker autootje en altijd de mogelijkheid tot unieke ervaringen. Kunnen doen wat je wilt en daarin volledig vrij zijn, dat is rijkdom. We zijn tegenwoordig zo druk met geld verdienen dat we al onze tijd stoppen in werken en daarmee onze vrijheid eigenlijk opgeven. Oftewel, we hebben (wat) geld op de bank, maar niks wat lijkt op de miljonair lifestyle. Wij gingen eens op onderzoek uit om te kijken hoe je écht als miljonair leeft (zonder te veel knaken kwijt te zijn). Hier acht kenmerken van het leven als miljonair en hoe jij die ook kan krijgen.

Stap 1: De uitstraling
Je hebt de uitspraak ‘dress for the job you want, not the one you have” vast wel eens gehoord. En zo zit het precies. Tuurlijk hoef je niet elke dag in pak bij je baan als barista aan te komen, maar er goed uitzien mag geen luxe zijn. Dus hoe je je ook voelt, get up, dress up & show up. Onderzoek heeft uitgewezen dat succesvolle mensen vaak zoveel keuzes op een dag maken dat ze lijden aan ‘decision fatigue‘. Daarom kiezen ze ervoor om hun kledingkeuzes minimaal te houden tot een handjevol stylish outfits. Veel bekende succes hebbers zoals Barack Obama en Steve Jobs schijnen te lijden aan dit syndroom en dragen daarom doorgaans elke dag hetzelfde. Kleding is niet goedkoop maar als je investeert in kwaliteit merk je meteen dat dat veel langer mee gaat en daar krijg je gegarandeerd geen spijt van. Bij sommige winkels (zoals Suitsupply) kan je zelfs je eigen pak ontwerpen zonder dat het je een rib uit je lijf kost. Hoe beter jij er uitziet, hoe beter je je voelt. We weten allemaal uit ervaring dat mensen met een positieve uitstraling vaker kansen toegereikt krijgen. Het zou dus zomaar je eerste stap naar echte welvaart kunnen zijn.

Stap 2: De wagen
Kies je moment. Een miljonair loopt zelden met zijn rijkdom te koop. Handig voor jou want die heb je niet. Het mooie van onze maatschappij is dat we liever huren dan kopen. Bezitten is namelijk jezelf binden aan een plek en dat is niet de lifestyle die we nastreven. Dus investeer niet in een dikke bak die 9 maanden per jaar in de garage staat maar rij op elke trip een andere vette auto. Huren hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Bij Hertz krijg je met je American Express – Flying Blue kaart bijvoorbeeld mooie kortingen. Zo word je op je best gezien wanneer het er ook echt toe doet. Daarbij zit rijkdom tegenwoordig meer in je ervaringen dan in de eigendommen die je hebt. Hoe meer verschillende auto’s je hebt gereden hoe “ervaring-rijker” je bent. Leef vooral naar je eigen definitie van rijkdom en geef geen geld uit aan de mening van anderen.

Stap 3: De avondjes uit
Zorg dat jij iemand bent. Restaurants en andere gelegenheden zijn tegenwoordig goed op de hoogte van hun gasten en wie je bent bepaald mee aan hoe onvergetelijk je avondje uit wordt. Door online reviews te schrijven op bekende platforms kun je zorgen voor eventuele speciale behandeling (restaurants kunnen dit zien namelijk en geven je extra aandacht voor een goede review). Nog makkelijker? Laat iemand anders de (spreekwoordelijke) rode loper voor je uitgooien! Er zijn meer manieren om als VIP behandeld te worden dan door ook echt een “important person” te zijn. Laat je bijvoorbeeld als VIP-gast behandelen als American Express kaarthouder. Zo krijg jij als kaarthouder culinaire upgrades en complementaire drankjes én kan je punten sparen waarmee je weer bij andere restaurants kan betalen. Kortom, regel de nodige bijzaken zodat jouw avondjes uit op het niveau zijn waar jij gelukkig van wordt. Je bijzonder voelen is ook rijk zijn toch?!

Stap 4: Het huis
Oké top, je ziet er strak uit, je rijdt een lekker wagentje en maakt de vetste uitstapjes. Maar wat nou als je gasten uitnodigt bij je thuis? Eigenlijk geldt, hoe meer je hebt, hoe minder je hebt. Dure huizen staan meestal niet erg vol, omdat juist zij vaak gaan voor kwaliteit over kwantiteit. Waar jij denkt dat er bakken geld nodig zijn voor een strakke inrichting is er eigenlijk alleen inzicht en creativiteit nodig. En dat is gratis. Onze tip is: hou het classy en simpel. Daarnaast mag er best wel wat geld in je huis zitten. Investeren in je huis is namelijk een van de meest winstgevende manieren: onroerend goed verliest zelden zijn waarde (en wordt vaak juist meer waard) en een dik appartement kan je weer voor een leuk bedrag verhuren terwijl je zelf op je vakantie optrekje (stap 6) uithangt.

“Je bent pas rijk als je in een privé vliegtuig vliegt zonder een foto te posten”

Stap 5: De verre reizen
Gebruik je uitgaven als investering. Wil je de hele wereld over vliegen? Prima! Begin goedkoop maar zorg dat je elke vlucht met dezelfde maatschappij vliegt. Een trouwe klant wordt altijd beloond. Bij KLM spaar je bijvoorbeeld voor Award Miles bij iedere vlucht, die je weer kunt inwisselen voor vliegtickets, upgrades of extra beenruimte. Klinkt als reizend rijk worden! (Oké niet letterlijk, maar je snapt waar we het over hebben). Met een Flying Blue – American Express kaart kun je deze Miles trouwens sparen bij iedere euro die je uitgeeft, ook als dit je dagelijkse boodschappen bij de Jumbo zijn. We zeggen dus niet dat je ineens super veel moet gaan vliegen, maar kies iets bewuster met oog op de lange termijn. Sowieso is het voordelig om altijd met dezelfde airline te vliegen, mocht je vertraging hebben bij een overstap of je bagage kwijt raken. Hoe is vliegmaatschappij loyaliteit een tip tot een luxe leven? Wacht maar tot je straks eerste klas de wereld overvliegt door alle punten die je gespaard hebt met tanken en winkelen.

Stap 6: De vakantie optrekjes
Ohja, die vakantie optrekjes. Het belangrijkste is: Je krijgt alleen waar je om durft te vragen. Hoe slaap je op de uniekste plekken? Door het te willen. Als je het echt wilt is er weinig wat je niet kan doen. Maar je moet er wel naar opzoek! Of je nou graag drie maanden door Afrika wilt reizen of een maand op een jacht wilt wonen in Kroatië. Zorg dat je prioriteiten stelt (kwaliteit boven kwantiteit of andersom) en vooruit denkt. Net als bij vluchten is hotelluxe ook helemaal niet exclusief voor de elite, zo krijg je gratis kamerupgrades bij bepaald hotels met een American Express Gold of Platinum Card, je hoeft er alleen om te vragen! Wat we vooral willen zeggen is: Droom groot! Ook met platforms als AirBnB kun je tegenwoordig letterlijk al je dromen waarmaken, van enorme villa’s tot hele eilanden, het kan gewoon.

Stap 7: De zorgeloosheid
Eigenlijk zeggen alle rijke mensen hetzelfde: Rijkdom is vrij zijn en geen zorgen hebben. En dat kan ook zonder geld maar dan moet je wel een stapje vooruit denken. Huur je een dure auto? Zorg dat je goed verzekerd bent voor schade en diefstal. Live large now, maar zorg ook dat je hachje gedekt is in de toekomst.

“If you can’t make it good, at least make it look good”

– Bill Gates

Stap 8: De one-of-a-kind ervaringen
Doe je research! Bij de miljonair-lifestyle hoort natuurlijk toegang tot de vetste evenementen en exclusieve kaartjes. Onmogelijk? Think again! Waar een wil is is een weg. We hebben het vast even voor je uitgezocht en met American Express Invites kan je kaartjes kopen voordat ze in de verkoop komen of toegang krijgen tot exclusief gereserveerde tickets voor een selectie van de populairste concerten. Niks in de rij voor de voorverkoop of kaartjes zoeken via Facebook, je bent er gewoon op tijd bij. Daarbij is er voor elke droom een perfecte plek. Zou jij graag tien handgemaakte maatpakken in je kast hebben hangen? Geen probleem, gebruik je volgende reis om naar Vietnam te vliegen en laat daar zo tien pakken maken voor een paar euro. Wil je het liefst rijden in een Mustang convertible? Dat doet op Hawaii iedereen en kost daar niks. En wat dacht je van je eigen villa met privé kok? In het Caribisch gebied ben je daar zo’n €30 per nacht voor kwijt en in Indonesië kan het al voor minder dan €10.

Wat we vooral willen zeggen is, denk nooit ‘dat is niet voor mij weggelegd’ en ‘ooit ga ik…’. Doe het nu. Ze zeggen wel eens “Rijkdom is geld op de bank maar leven alsof je blut bent”. Wij willen graag zeggen: “Rijkdom is niks op de bank maar leven alsof je miljonair bent”. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met American Express

Related Posts