Kampvuurtour | 5 redenen waarom je vaker moet kamperen

Eigenlijk heb je niet veel nodig om een goede tijd te hebben tijdens een kampeersessie. Met een paar biertjes en een aantal sterke verhalen kom je al een heel eind. Maar wat nu als je alles uit de kast haalt om de ultieme kampvuur avond te maken? Dat gebeurde afgelopen vrijdag tijdens de Kampvuurtour, gehost door Nederlandse rapper Akwasi en beatboxlegende Maaks.

Wij werden voor dit avontuur midden op het platteland van Ouderkerk aan de Amstel uitgenodigd om een avond door te brengen met inspirerende mensen uit Amsterdam. Om samen met hen te genieten van alle mooie dingen die een kampeeravontuur met zich mee kan brengen.

Dus dronken wij koude biertjes, prikten een heerlijk stukje Namibiaans vlees van de grote kolenbarbecue en knoopten aan de lopend band interessante gesprekken aan met mensen die wij nog niet kenden, maar op hun manier iets onwijs tofs aan het bouwen waren. Uiteraard schoten wij zelf nog een aantal plaatjes op deze heerlijk avond. Natuurlijk is een kampvuur avond niet compleet zonder midden in de nacht je tentje in te duiken en de ochtend erna er weer uit te fikken. De dag erna stond er een prachtig ontbijt, een yoga-class en/of massage klaar om weer helemaal fris het weekend in te gaan.

Geïnspireerd door deze nieuwe ervaring vonden wij dat het tijd was om een aantal goede redenen op een rijtje te zetten waarom jij weer eens zoals vroeger – of voor het eerst – moet gaan kamperen.

5 goede redenen om te gaan kamperen

1. Je leert nieuwe dingen

Het is met honderd procent zekerheid te zeggen dat als je gaat kamperen je nieuwe dingen gaat leren. Van het stoken van kampvuurtjes, het poffen van aardappels tot gebroken tentstokken en missende haringen. Niemand gaat het voor je fixen, dus wordt je getriggerd om creatief en probleemoplossend te gaan denken. Want aan het eind van de dag wil je gewoon eten en een lekkere slaapplek hebben.

2. Je bent even een beetje unplugged

We moeten toegeven dat het internet één van de mooiste plekken op de wereld is. Maar er is meer. Natuurlijk laat je je telefoon niet thuis, want er moeten natuurlijk gewoon snapchatstories de wereld ingeslingerd worden, maar je pc laat je waarschijnlijk even thuis. Iets minder beeldscherm en iets meer focus op je omgeving en mensen om je heen. Je zult merken dat het je goed doet.

3. Kampvuur

Eigenlijk hoort dit punt op nummer 1. Want zeg nou eerlijk, de enige echte reden dat je gaat kamperen is om de oermens in je naar boven te laten komen door even een lekker fikkie te stoken. Je kunt er niet omheen, bij kamperen hoort gewoon ‘s avonds met zijn allen om dat kampvuur heen zitten.

4. Contact met de natuur

“Even lekker één zijn met de natuur” is misschien wel de kutste zin die er bestaat. Maar er schuilt toch een kern van waarheid in. Zodra wij op de kamping kwamen merkte eigenlijk iedereen het op – er was iets met de lucht. Die was inderdaad een stuk frisser dan wij gewend zijn in de stad. En niet alleen frisser, ook was er iets met de geur. Het rook gewoon naar bomen, planten en gras. Oftewel naar de natuur. Een hele nieuwe ervaring. #hooikoortsalarm.

5. Goede herinneringen

Als je gaat kamperen met je vrienden dan maak je gouden herinneringen. Of dat nou komt doordat de tent ‘s nachts gaat lekken of doordat je per ongeluk de tent van je buren in kruipt, dat maakt niet uit. Golden memories om nog heel vaak over te lachen met je vrienden maak je sowieso.

Related Posts