Burgemeester van Italiaans dorp biedt €2000 als je er komt wonen

Toilettas mee, koffer vol en een enkeltje naar Italië dan maar.

Er is een kleine stad in het midden van Italië waar momenteel slechts 2700 mensen wonen, het merendeel bestaat uit ouderen. De innovatieve burgemeester heeft iets bedacht om de leegstaande huizen weer op te vullen. Burgemeester Nicola Gatta biedt mensen -Italianen of buitenlanders- geld aan in de hoop dat de stad weer levendiger wordt. Ze streeft naar een populatie van 8000 inwoners.

Hoe meer hoe beter
“Zo werkt het: €800 voor singles, €1.200 voor koppels, €1500 tot €1800 voor gezinnen van 3 persoon, en meer dan €2000 (!!) voor gezinnen van vier tot vijf persoon,” vertelde de assistent van de burgermeester aan CNN.

Er zijn drie voorwaarden voordat je je een volwaardig burger van Candela mag noemen (en recht hebt op het geld).
1. Vertrek naar Candela
2. Huur een huis in Candela
3. Regel een baan waarmee je minimaal €7.500 per jaar verdient

Ja maar…
Nog steeds aan het twijfelen? Napels is nog geen twee uur reizen vanaf het dorpje, en het idyllische strand van Puglia maar een uur. Er zijn al 20 jaar geen misdaden gepleegd. Candela heeft prachtige architectuur, kronkelende straten en heerlijk eten. Genoeg redenen dus.

Klein Napoli wacht op je
In de jaren 60 van de 20e eeuw noemden reizigers het wel eens ‘Nap’lichhie’ (Klein Napoli), vanwege de vele toeristen, handelaren en straatverkopers. De inschrijvingen stromen inmiddels binnen, dus wees er snel bij.

Hou je van Italië maar niet van Europa? In Dubai wordt een bizar 5-sterren hotel gebouwd in de stijl van Venetië.

Related Posts