Wat te doen in Alicante Spanje - Nigel van der Horst

Laat je verassen door een lang weekend Alicante

Met slechts een kleine 2,5 uur vliegen vanaf Amsterdam kun je jezelf al op de mooiste plekken begeven. Alicante, een havenstad aan de Spaanse Middellandse Zee is één van die plekken die je absoluut een bezoekje moet brengen. Wij vlogen erheen en vonden ons binnen no time op een zonnig terras omringt door palmbomen en veel zonnestralen. Hoewel er genoeg Spaanse kustplaatsen zijn die overspoeld worden door bejaarden, denk aan Benidorm, of juist door feestende jongeren bleek dat in Alicante beiden niet het geval. Alicante is echt een stad vol cultuur en vol met gezellige locals. Alicante heeft ons uitermate positief verrast en hieronder vindt je een aantal bezienswaardigheden en must do’s in deze heerlijke stad.


Castillo de Santa Bárbara

Het uitzicht vanuit dit kasteel op het puntje van de berg is oneindig en kan je echt niet aan je voorbij laten gaan. Je kunt de hele stad van boven bewonderen en de prachtige haven van Alicante vol met de grootste jachten zijn vanaf dit punt goed te zien. Het is wel even klimmen, maar zodra je boven bent vergeet je dat gelijk. Hier vind je ongetwijfeld één van de mooiste uitzichten die je ooit over een stad hebt gezien

https://www.instagram.com/p/Bgy7eGjHS3S/?taken-by=nigel_vanderhorst

Waar te eten?

Wij Nederlanders beginnen vaak rond 18:00 aan avond eten te denken, maar verwacht dat de Spanjaarden op dat moment thuis aan het lunchen en pitten zijn. Als je rond dit tijdstip al uit eten gaat, zit je namelijk alleen in het restaurant. Iedereen gaat pas om 23:00 uit eten. Waar en wat moet je eten in Alicante? Hier een aantal tips.

Go local bij D’Tablas

Wat anders te eten in Spanje dan tapas? D’Tablas heeft een uniek concept en is erg vriendelijk geprijsd. Er wordt hier continue rondgelopen met grote plateaus vol met kleine hapjes op houten plankjes. Als je uit gegeten bent tellen ze al je plankjes en betaal je één euro per plankje. Het is een heerlijke plek om met een grote groep te borrelen en gezellig te eten, maar verwacht geen culinaire hoogstandjes.

Don Carlos Alicante

Wil je net wat formeler uit eten?Gga dan naar Don Carlos. Hier worden lokale gerechten met passie bereidt en heb je een overheerlijk drie gangen menu voor slechts 25 euro. In tegenstelling tot D’Tablas kan je hier verassende smaaksamenstellingen verwachten en worden alle gerechten mooi gepresenteerd. Het restaurant is opgericht ter ere van voetballer Carlos Jurado, de grootvader van de oprichters.

Duik het nachtleven in

Tot een uurtje of 22:00 is het vrij rustig op straat, maar op een gegeven moment staat het in elke bar of restaurant helemaal vol met levensgenieters. Wij dachten echt waar komen deze mensen ineens allemaal vandaan? Rondom Plaça de Quijano bruist het van het nachtleven en vind je genoeg plekken om nog een dansje te wagen of nog een drankje te doen na het eten.

Ga naar het strand

Het mooie aan Alicante is dat je een stedentrip kunt combineren met een strandvakantie. Je kan zowel lekker de haven in duiken als je handdoekje uitspreiden op het prachtige strand. En als je niet van zand houdt, kun je het ook gewoon bij de boulevard houden. Die is namelijk lang genoeg om lekker over te wandelen met een ijsje of een ijskoud drankje je in je hand terwijl je van het prachtige uitzicht over de kust geniet.

https://www.instagram.com/p/BgmEoGnHw3y/?taken-by=nigel_vanderhorst

Bestemmingsinfo

Je kunt vanaf €45,06 *Prijs gebaseerd op een enkele reis voor één persoon bij een boeking voor twee personen de komende periode 2 keer per week met easyJet naar Alicante vliegen, de vlucht duurt ongeveer 2,5 uur. Prijs gebaseerd op een enkele reis voor één persoon bij een boeking voor twee personen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met EasyJet.

Related Posts