Dit zijn de aller bruutste wegen ter wereld

Wie wel eens in Zuid-Amerika is geweest is hoogstwaarschijnlijk bekend met de beruchte Death-road (Bolivia). Maar dat is niet de enige weg die eigenlijk te bruut is om te berijden. Van extreme omstandigheden tot diepe afgronden, dit zijn de wreedste wegen ter wereld.

7. Passage-De-Gois – Frankrijk
Hij ziet er misschien adembenemend uit op de bovenste foto, maar zodra het vloed wordt is het een heel ander verhaal. Je tocht over de weg van Frankrijk naar het eilandje Noirmoutier moet je duidelijk goed timen.

6. Patiopoulo-Perdikaki Road – Griekenland
Geen vangrails of wegstrepen. Haarscherpe bochten en afgronden. Gecombineerd met vee en vrachtwagens. Het schijnt overdag een droomlandschap te zijn en ‘s nachts een nachtmerrie.

5. Skippers Canyon Road – Nieuw Zeeland
Stijl en onverhard, niet echt de ideale omstandigheden. Daarbij is het net breed genoeg voor 1 auto, dus bij een tegenligger sta je vast.

4. James Dalton Highway – Alaska
Veel ander verkeer zal je niet tegenkomen op deze weg. Maar door de sneeuwstormen, rondvliegende stenen, kou, gladheid en complete isolatie hoort deze zeker ook thuis in het rijtje.

3. Keylong-Kishtwar Road – India
Deze weg is letterlijk uit een cliff gehakt. Zand, grind, afgrond en brokstukken die je zicht beperken.

2. State road D915 – Turkije
Deze is dan ook echt niet voor de alledaagse autobestuurder. De smalle onverharde weg is ook wel een van de gevaarlijkste ter wereld met 29 haarspeldbochten en nergens vangrails. Er wordt ook wel gefluisterd dat hij gevaarlijker is dan de Death Road…

1. North Yungus Road – Bolivia
A.k.a Death Road. Deze weg is zo gevaarlijk dat ieder jaar rond de 200-300 reizigers de trip niet overleven.

Toch iets minder dodelijke wegen bezoeken? Check deze roadtrip door Noorwegen of de 3 vetste motorroutes door Europa.

Related Posts