Texaanse man aangeklaagd voor het stelen van $1,2 miljoen aan Fajita’s

In de Amerikaanse staat Texas zijn Fajita’s erg in trek. Voormalig justitieel medewerker Gilberto Escaramilla zag echter meer in de Mexicaanse snack, hij zag dollar tekens.

Een Fajita, simpel maar ontzettend lekker. Vaak met rundvlees en/of kippenvlees, uien en jalapeños. Met als bijgerecht de geliefde guacamole, salsa en kaas. Een perfect uitgedachte formule van ingrediënten op een bedje van tortilla.

Fajita oplichter
Terwijl wij allemaal watertanden van een fraaie en lekkere maaltijd, dacht Escaramilla aan iets anders. Dit leidde tot de grootste Fajita oplichting ter wereld. De afgelopen 9 jaar is Escaramilla de verantwoordelijke geweest voor de roof die ervoor zorgde dat de Amerikaanse overheid $1,2 miljoen verloor.

Dit is hoe het werkte
De fajita’s zouden in eerste instantie een lopende bezorging zijn bij een jeugdinrichting. De man in kwestie was verantwoordelijk voor het accepteren van de orders. Maar onze dief was meer gesteld op het idee van de Fajita’s verkopen aan zijn eigen klanten. Gedurende een periode van 9 jaar verkocht hij het eten dat gesponsord was door de overheid. Tot hij zich had ziek gemeld, op de bewuste dag kwam een gigantische lading aan Fajita’s binnen. Men was verbaasd. Dit alles leidde tot een onderzoek en de realisatie dat er tonnen aan Fajita’s werden verduisterd.

Bron: Fortune

Related Posts