New Balance stelt ter ere van Earth Daygroene kunstinstallatie tentoon in Amsterdam

Voor de lancering van de 574 Core schoenencollectie van het merk en ter ere van Earth Day is New Balance een samenwerking aangegaan met floral artist Rae Blooms om een groene kunstinstallatie te creëren en voor publiek tentoon te stellen.

De kunstinstallatie is open voor bezoek en bij Studio Automat te Amsterdam op 21 en 22 april tussen 10.00 en 18.00 uur te bekijken.

New Balance kondigt aan dat het merk zijn productassortiment onder de green leaf standard van het bedrijf zal uitbreiden met bepaalde schoenen, waarbij de nadruk ligt op modellen met een hoog volume; de 574 en Fresh Foam 1080v12. Polyester en leer zijn twee van de materialen met de grootste impact op het klimaat voor New Balance. Dit initiatief is opgezet om New Balance’s doel te ondersteunen om voor 2025 50% gerecycled polyester en 100% geprefereerd leer te gebruiken.

“Het bouwen van ons product op een meer verantwoorde manier is een voortdurende reis,” zei Cynthia Maletz, directeur van Product Creation Platforms voor New Balance. “We zetten onze inspanningen voor green leaf voort met stijlen vanuit onze schoenencollectie met het grootste volume, waarbij we onze inspanningen plaatsen daar waar de impact het grootst zal zijn.”

In de lentecollectie van 2022 zal ongeveer 19% van New Balance’s schoenencollectie en meer dan 60% van de kledingcollectie voldoen aan de green leaf standard van het merk, die zich richt op het versnellen van systemische verandering en het stimuleren van efficiëntie om de materiële milieueffecten van New Balance te verminderen. Kiezen voor het gebruik van milieuvriendelijke materialen is een van de grootste en meest directe manieren waarop het merk zijn impact op het milieu kan beïnvloeden. New Balance debuteerde zijn green leaf standard voor kleding in 2020 en zal het aanbod blijven uitbreiden en daarbij in de komende maanden en jaren het aantal producten en productcategorieën met milieuvriendelijke materialen aanzienlijk verhogen.

Locatie: Studio Automat
Adres: Tweede Jan Steenstraat 80, Amsterdam
Dagen: donderdag 21 en vrijdag 22 april
Tijden: 10.00 tot 18.00 uur

Related Posts