What to drink | Ardmore Legacy Highland Single Malt Whisky

In dit artikel introduceren wij jou aan de Ardmore Legacy Highland Single Malt Whisky. Een betaalbare, fijne whisky uit een destilleerderij in de Schotse hooglanden die zijn oprichting vond in 1898. We drinken hem deze keer niet puur, maar gooien hem in de mix.

(Én water bij de whisky, dat is ook maar water.)

Je zou het niet zeggen, maar deze whisky is favoriet bij beginnende whisky drinkers. De whisky doet bij het ruiken al zoet (honing, toffees) aan en bij het proeven blijft dit ook zo. Maar natuurlijk ligt de smaak wat complexer – rook, droog, pittig en een fijn lange nasmaak.

Dat is uiteraard wat je proeft wanneer je hem niet drinkt, zoals wij hem drinken. We hebben lang gespeeld met de gedachte van een mannelijke cocktail met niet al te veel poespas. Poespas hoort uiteraard wel een beetje bij het beeld van de ‘moeilijk kijkende cocktailshakende barman’, dus een klein beetje moeilijk doen is wel toegestaan. Vandaar, ons recept, inclusief de Ardmore Legacy Highland Single Malt Whisky.

Hoe dan?

Er is bij dit recept één belangrijk onderdeel; de schil moet van de bloedsinaasappel af. Belangrijk hierbij, is een scherp mes en een vaste hand. Het partje zonder schil leg je onderin het glas, een of twee ijsblokjes, een maatje Ardmore. Om het zoete en rokerige een beetje tegen te gaan, gebruiken we de frisse San Pellegrino Aranciata. Om de smaken een beetje in balans te houden, gebruiken veel bartenders bruiswater, maar dat is zo standaard. Je kunt smaken prima tot hun recht laten komen door het water te verruilen met kokoswater.

Cheers!

Fotografie: Ruben Visser ‘t Hooft
Locatie: Hajenius – Amsterdam
Modellen: Jelmer Zuidema, Leander Ruivenkamp en Pieter Coesel

Related Posts