New in town | Bezoek de tropische Amsterdamse Bar Botanique

Ook al lijkt het er tot nu toe nog niet heel erg op, is het toch eindelijk zomer in de stad. Heerlijk om in het park te liggen, festivalletjes te bezoeken of de BBQ van je maat te bezoeken. Alledrie leuke activiteiten als het lekker weer is. Maar soms wil je je zomerse stemming ook botvieren als het weertje net even minder is. Op dat soort dagen kun je naar de nieuwe Bar Botanique.

De locatie

Deze frisse bar aan de Eerste van Swindenstraat in Oost is een nieuwkomer onder alle toffe tentjes in Amsterdam. Ze zijn pas een klein maandje aan het draaien en het gaat al door het dak. En niet zonder reden, want het ziet er tot in de kleinste details ultra gelikt uit. Dit heeft Bar Botanique te danken aan eveneens Amsterdam gelokaliseerde interieur design studio ‘Studio Modijefsky‘, een relatief jonge speler die sinds 2009 actief van Amsterdam tot ver daar buiten opereert.

De vibe

De frisse kleur groen voert de boventoon, waardoor het tropische gevoel als snel gecreëerd is. Niet alleen door de kleur, maar ook door de toevoeging van de prachtige planten die je door de zaak heen vindt. Daarnaast vertaalt het interieur ook het verleden van de locatie; een typisch holland café genaamd De Ponteneur.

Over de sfeer en het eten kunnen wij nog niets zeggen, wij moeten er nog een vorkje gaan prikken. De foto’s -gemaakt door Maarten Willemstein– liegen er in ieder geval niet om. Wat een stylishe zaak. Tot snel, Bar Botanique!

Related Posts