Het pak ontleed, waar laat je je spullen?

Strak in pak lijkt makkelijk: je hebt een mooi pak, je favoriete das en een leuk overhemd. Maar er komt altijd meer bij kijken dan je denkt. Waar laat je bijvoorbeeld je spullen?

Laten we eerlijk zijn, een pak met een rugzak is enigszins verliezen. Maar daarbij is niks irritanter dan een pak dat aan alle kanten kreukt en trekt doordat je al je eigendommen in je linkerbroekzak hebt geprobeerd te proppen. Dit kan beter, denken wij. Hierbij de anatomy van het pak met de ideale zak-indeling.

Allereerst wat tips over die eigendommen
We weten dat je portemonnee hoogstwaarschijnlijk dikker is dan de encyclopedie (je bent nou eenmaal een man). Voordat je het huis uitgaat in je pak is het chill om even te kijken wat van deze collectie nou echt nodig is vandaag en wat een beetje overbodig gewicht is. Je bankpas, ID, creditcard, OV en eventuele werkpasjes mogen mee, je sportschool membership en Gall&Gall ledenpas mag je thuislaten. Neem ook niet alle sleutels die je kunt vinden mee maar check even welke van je huis is en neem alleen die en een autosleutel mee.

Het pak en de zak
We willen niet lullig zijn, maar spullen in je kontzak kan je beter laten. Niemand ontvangt graag een visitekaartje uit iemands kontzak, je jasje gaat er raar door omhoog staan en je wilt niet per ongelijk op je telefoon gaan zitten. Daarbij is het belangrijk dat je bepaalde dingen altijd bij de hand hebt. Met je visitekaartjes in je jaszakje sta je altijd paraat om te netwerken en een pen in je borstzak is ook mega handig. Je (platte) portemonnee kan veilig in je rechter binnenzak of eventueel je rechter broekzak. Telefoons zijn nog ietsje groter vaak dus daarvoor is je linker binnenzak ideaal. Als je iemand de hand rijkt is dat namelijk meestal de rechter dus links zit hij minder in de weg. Een zakdoek is ook handig en anders eventueel een pocket square.
Zo deel je je pak dus makkelijk ideaal in:

Niet elke dag in pak? Wij ook niet. We hebben ook nog wat tips over de cardigan en het gilet.

Related Posts