De drie leukste feiten over Oktoberfest ?

Oktoberfest, het bierfestijn wat maar liefst twee weken duurt. Afgelopen zaterdag is het festival weer begonnen en het zal duren tot drie oktober. Wij konden dit natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan en zetten daarom de 3 leukste feiten van Oktoberfest even voor je op een rijtje. 

1. Paris Hilton is voor altijd verbannen van Oktoberfest
De Amerikaanse ster verscheen in 2006 in het Beierse ‘dirndl’ de klederdracht van het Oktoberfest. En ze was hier niet aanwezig om het feest te bewonderen, maar om reclame te maken voor een nieuw wijnmerk dat werd verkocht in blik. Nu had de blondine dit niet doorgespeeld met de organisatoren van het festival. Na een aantal schaamteloze pogingen waarbij ze het publiek haar wijn in blik tentoonstelde, werd ze van het festival verbannen in behoorlijk beschonken toestand voor de rest van de eeuw.

2. Gevonden voorwerpen depot is een schatkist
Om de gevonden voorwerpen bij te kunnen houden heb je elk jaar een heel magazijn nodig. Elk jaar wordt het kantoor van Oktoberfest overspoeld met gevonden voorwerpen. In het afgelopen jaar is er dan ook weer een flinke vondst gedaan. 1056 paspoorten, 520 portemonnees, 320 mobiele telefoons, 300 tassen, 50 camera’s, twee trouwringen, een gehoorapparaat, een nepgebit, een Segway en een grafsteen.

3. Hoeveel bier wordt er elk jaar gezopen?
Iedereen wilt natuurlijk weten hoeveel liter bier er elk jaar doorheen gaat tijdens Oktoberfest en dat hebben we even voor je uitgezocht. Er wordt elk jaar zo’n 7,5 miljoen liter bier gedronken en 150 liter wijn, 1 miljoen liter frisdrank en water en rond de 250.000 liter koffie & thee. Met de hoeveelheid bier die gedronken wordt kun je een olympisch zwembad vullen. In het bier wat geschonken wordt tijdens Oktoberfest zit ook nog eens 1,3 % meer alcohol dan in ‘normaal’ bier.

Adidas ontwerpt sneaker bestendig tegen bier & braaksel
Mocht je nog op zoek zijn naar een schoen die bestendig is tegen bier en braaksel. Dan heeft Adidas de oplossing al voor je klaarliggen. Het is namelijk tijdens Oktoberfest wachten tot je schoenen onder het bier zitten. Adidas heeft een schoen met speciale coating ontworpen die hier tegen bestand is geheel in stijl van het Oktoberfest.

Related Posts