De vreemdste vondsten in de Netflix statistieken van 2017

Netflix heeft een jaarrapport uitgebracht om mensen een kijken te geven in welke shows het meest bekeken werden dit jaar. Naast een leuk overzicht van populaire series en de verslaafdheid van onze generatie haalde het rapport ook wat bijzondere kijkers boven de tafel.

Bij een Amerikaanse kijker werd wellicht de vreemdste Netflix gewoonte gespot: hij streamde Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl elke dag dit jaar. Élke dag. Meer dan 800 uur van zijn leven is dus gegaan naar het her-kijken van Johnny Depp met rastahaar in een zwaardgevecht met Orlando Bloom. Naast de piraat-fanaat is er ook een Canadees die strijdt voor de titel Netflix-gekkie, hij of zij keek Lord of the Rings: Return of the King dit jaar al 361 keer. De film duurt 3 uur en 21 minuten, dat is dus meer dan 1000 uur LOTR.

Wat werd het meest gekeken dit jaar?
Behalve de enkeling die elke dag dezelfde film kijkt zijn er een paar shows die massaal gebinged worden. Netflix vindt je al een binge-kijker als je meer dan twee uur per dag dezelfde show kijkt, en de Amerikaanse serie American Vandal kwam daarbij als meest bekeken naar voren. Series als Riverdal, 3% en The OA scoorden ook hoog. Stranger Things kreeg de titel meest bekeken door gezinnen. Snappen we wel.

Hoeveel tijd hadden we ook allemaal iets nuttigs kunnen doen?
Over de hele wereld werd er dit jaar meer dan 140 miljoen uur aan video’s bekeken via Netflix. Dat is iets meer dan 1 biljoen uur per jaar. Mexico draagt daarbij het zwaarste bij aan de Netflix gekte, gevolgd door Canada, Peru en Amerika.

Nationale Netflix dag
Er is een dag per jaar waarop meer Netflix gekeken werd dan iedere andere dag. Niet verassend is het de jaarlijkse ultieme brakdag: 1 januari. Gelukkig staat deze nieuwjaarsdag het nieuwe seizoen van Black Mirror online én komen alle seizoenen van Friends die dag beschikbaar op Netflix. Get ready.

Geen inspiratie welke shows je 1 januari gaat kijken? Deze spannende shows van 2017 moét je gezien hebben.

Related Posts