Na het zien van Appelsap “One love” film, moet je gewoon naar het Festival

Deze zomer neemt het Amsterdamse Appelsap Fresh Music Festival je via Zuid-Afrika, Indonesië en Amerika weer mee terug naar Nederland met de campagnefilm ‘One Love’. De video is een ode aan de wereldwijde hiphop- & straatcultuur en toont het universele familiegevoel dat Appelsap uitstraalt door muziekliefhebbers van alle achtergronden samen te brengen op het festival: wie je ook bent en waar je ook vandaan komt.

De campagne werd gedraaid op vier continenten en kwam tot stand toen Appelsap’s creative director Rogier Smalhout (Hong Kong Amsterdam) met filmproducer Sara Nix, fotograaf Lotte van Raalte (beiden HALAL Amsterdam) en regisseur Basha de Bruijn meereisde naar Kaapstad om les te geven aan The Township Filmschool in Langa, een Nederlands initiatief dat zich inzet voor jongeren uit Langa (de grootste township van Kaapstad). De stichting zorgt ervoor dat zij fotografie- en filmlessen krijgen van professionals en daarmee hun kansen op een baan in de lokale fotografie- en filmindustrie vergroten. Samen met de studenten van de filmschool en D.O.P. Deon van Zyl schoten ze kleurrijke beelden van bekende en minder bekende mensen uit alle windstreken. Hieruit volgde een mozaïekfilm die in 1 minuut vertelt waar Appelsap al sinds de eerste editie in 2000 voor staat.

Verschillende artiesten uit de Appelsap Universal Family zijn in de film te zien. Zo zien we onder andere Bokoesam, Fresku, 070 Shake, Rotjoch, Jarreau Vandal, Mairo Nawaz en Vic Crezée die op het festival optreden, maar ook bekende rappers uit Zuid-Afrika als Dope Saint Jude en Blaq Slim.

Het bijzondere creatieproces van de film sloot feilloos aan op het thema van de campagne: uit liefde voor muziek, film en kunst werkten creatieven uit onder andere Berlijn, Londen, Kaapstad en Amsterdam samen aan het project.

Op zaterdag 12 augustus vindt het festival plaats in het Amsterdamse Flevopark met o.a. Lil Wayne, Young M.A., Dave en Nederlandse acts als Kempi, Yung Nnelg en Fresku. De rest van de line up vind je hier. De podia worden dit jaar gehost door Noisey, Boiler Room en Red Light Radio. Appelsap maakt de komende maand nog meer namen bekend.

Amsterdamprijs voor de Kunst

Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) heeft 13 juli bekendgemaakt wie er dit jaar kans maken op een Amsterdamprijs voor de Kunst. Appelsap Fresh Music Festival is dit jaar genomineerd in de categorie ‘Beste Prestatie’. De winnaars van de Amsterdamprijs voor de Kunst 2017 worden op 24 augustus bekendgemaakt.

Line up tot nu toe

LIL WAYNE, YOUNG M.A, J HUS, DAVE, 67, LUNICE, KEMPI, JARREAU VANDAL, 070 SHAKE, BOKOESAM, YUNG NNELG, ROTJOCH UNITED, LOUIVOS, FRESKU, MOCROMANIAC, PIETJU BELL, WOENZELAAR, BRAZ, KILLER KAMAL, DE FELLAS, JOZO, VIC CREZÉE, MAIRO NAWAZ, SIOBHAN BELL, AMY BECKER, LION KOJO, KID DE BLITS, THOMSON & ISMAEL & MORE TO BE ANNOUNCED.

Appelsap Fresh Music Festival

Flevopark Amsterdam

Zaterdag 12 Augustus 2017

12.00 – 23.00 uur

Related Posts