Op zoek naar een lekkere hamburger in Amsterdam? Probeer deze zaken eens

Op wikipedia wordt een burger als volgt omschreven: “Een hamburger is een schijf gebakken of gegrild vlees in een opengesneden broodje.” Dat klinkt eerlijk gezegd niet heel erg aantrekkelijk. Toch was dit genoeg om mij al aan het watertanden te krijgen, wat heeft geleid tot de zoektocht naar de goede hamburger tenten in Amsterdam. De drie plekken zijn geselecteerd op basis van smaak en….. ummm ja, op basis van smaak natuurlijk. Want wees nu eerlijk, als jij je tanden in een heerlijke medium rare gebakken vleesschijf zet, ben je met iets heel anders bezig dan het decor.

Geflipt

Dit pareltje op de Van Woustraat is waarschijnlijk voor de meeste Amsterdammers geen geheim meer. Je zit hier heerlijk op het terras, met een burgertje en een biertje in het zonnetje. Ze werken hier voornamelijk met lokale leveranciers en dat is iets dat je proeft. Daarnaast is er een royale keuze aan toppings, van geitenkaas tot een gebakken eitje, het is allemaal mogelijk.

Canibaal Royaal

Canibaal Royaal heeft meerdere vestigingen, maar de Ruysdaelkade is de plek waar ze de meeste soorten hamburgers hebben. Onze favoriet is de burger met de naam Le Cannibale Royale. Wat die burger zo speciaal maakt? Dat is nogal een lijst om op te noemen, maar het is een combinatie van 250 gram vlees, zuurkool, Engelse cheddar, roasted pulled pork, gebakken uitjes en BBQ Saus. Een ware smaak explosie bij elke hap die je neemt.


Knabbel & Babbel

Waarbij de andere twee tenten voornamenlijk gespecialiseerd zijn in het maken van hamburgers, heeft deze zaak veel anderen “eetcafe” items op het menu staan, uiteraard zijn wij nu alleen geïnteresseerd in de burger, een dit is dan ook wat wij nemen. De burger word gemaakt van Angus beef en word standaard geleverd met gekarameliseerde uitjes er boven op, er is nog beacon of kaas op te doen, en daar blijft het dan ook bij. De burger smaakt heerlijk, het beste is het vlees, zonder afleiding van andere dingen die op de burger zitten, komt dit perfect tot zijn recht.

Hieronder nog een filmpje om aan te tonen dat meer toevoegingen op een burger, de burger niet altijd beter maken. Soms is less toch echt more.

www.youtube.com/watch?v=Q84nfWkLsYU

Related Posts