Interview | MAYO: “Een samenwerking met Aaliyah lijkt me wel spang.”

Een beetje Amsterdamse clubliefhebber is bekend met de DJ naam MAYO. Ze draait tegenwoordig in menig club die de hoofdstad rijk is en releasede net haar vijftiende mixtape. Genoeg reden om eens met haar te praten. Over muziek, batras, appeltaart en wat niet.

Je bent al een tijdje aan het draaien, je vijftiende mix staat net online. Hoe is het allemaal begonnen?

Toen ik nog wat jonger was, was ik veel aan het drummen en eigen songs aan het schrijven. Op een gegeven moment zocht ik naar mensen om een nieuwe band te beginnen. Dat ging niet zo gestaag, aangezien het toch moeilijk is om iemand te vinden waar je een muzikale click mee hebt en je persoonlijke teksten mee wilt delen. Dat zette mij aan het denken. En door al dat denken bedacht ik dat ik maar eens plaatjes moest gaan draaien. Dit omdat het iets is wat solo gedaan kan worden en waarmee ik toch bezig kan zijn met muziek. Die band zou later wel weer komen. De dag dat het allemaal echt begon is nu een jaar of vijf terug. Lekker rock & roll platen draaien in de Winston op de Warmoestraat, haha. De laatste drie jaar ben ik echt serieus aan de slag gegaan en heb ik mijn eigen stijl ontwikkeld. Geen rock & roll meer. De muziek die ik nu draai zit een beetje tussen house en techno in. De house altijd wat steviger en de techno niet te hard.

Als we je willen horen draaien, waar moeten we dan zijn?

Het meest draai ik in Amsterdamse clubs. Een favoriet is zeker Studio 80. Het geluid is goed, het is lekker donker en het personeel is altijd chill. Waar ik me ook graag vermaak zijn de after fissa’s in club NYX op de Reguliersdwarsstraat. Daar draai ik dan in de kleine uurtjes van 06:00-09:00.

Als je met iemand zou mogen samenwerken, wie zou je kiezen?

Ik vind het heerlijk om alleen te werken. Af en toe een b2b sessie is leuk. Maar het is fijn om helemaal onafhankelijk te zijn. Het lijkt me zeker interessant om eens samen te werken met iemand die al wat jaren meedraait, zijn weg in de studio goed kent en toch dezelfde muzikale visie heeft. Maar om je vraag te beantwoorden: een samenwerking met Aaliyah lijkt me wel spang.

Als je niet aan draaien bent, waar kunnen we je dan vinden?

De tijd dat ik niet met draaien bezig ben probeer ik zoveel mogelijk te spenderen aan het maken van muziek. Op dit moment werk ik, eigenlijk al eeuwig, aan tracks voor mijn langverwachte eerste EP. Maar ik ben vandaag ook bezig geweest met het produceren van muziek en geluiden voor een fashion show. Zo houd ik mijzelf lekker bezig. En natuurlijk probeer ik uurtjes die over blijven zoveel mogelijk met mijn matties te hangen.

Is er een plek waar je echt graag zou willen draaien?

Haha, dat zijn er echt ontzettend veel. Vooral de plekken waarvoor je een stukje het vliegtuig zou moeten pakken. Beetje jetsetten, jeweettoch. Alles combineren met een beetje van de wereld zien. Dat zou ideaal zijn. Maar als ik het een beetje dicht bij huis zou moeten houden: het Cooldown Café en de Escape lijken me ook best een ervaring.

Heb je dingen in het verleden gedaan die je nu nooit meer zou doen?

Eerst lekker wijn drinken, dan bier en daarna whiskey. De volgende dag zeggen dat je het nooit meer zal doen. En het dan toch weer doen en dan weer zeggen dat ik het nooit meer zou doen.

Haha, ja die kennen we allemaal. De vicieuze cirkel van het leven. Tot slot: wat is de leukste spot van Amsterdam?

Het allerliefst eet ik appeltaart bij Villa Zeezicht op de Singel en doe ik mijn drankjes bij Ruk & Pluk. Nee wacht, qua batras sippen ben ik niet kieskeurig, dan is overal mijn favoriet. Kleding haal ik eigenlijk maar op twee plekken. Dat is bij de jongens van de Reprezent Boardsupplies op de Clerqstraat en bij Acne in de negenstraatjes.

Event: Studio 80
Coverfoto by:  Jerome de Lint

Related Posts