Deze ‘Pepper challenge’ kan je beter overslaan, want Pepper X verbrand je luchtwegen ?

Deze kleine groene vuurbal is zo heet dat ze hem nog geen naam hebben durven geven. Het is de heetste peper  die nu op de markt is te vinden en gaat zolang bij de naam Pepper X. De peper scoort 3.18 miljoen op de schaal van Scoville en dat is bizar hoog! Het Guinness World Record stond namelijk op de ‘Carolina Reaper’ die scoort 2.2 miljoen SHU. 

De schaal van Scoville

De schaal van Scoville is ontwikkeld om pittige sauzen en chilipeper te kunnen meten. Sambal Oelek scoort bijvoorbeeld maar 2000 op de schaal van Scoville en Tabasco net iets hoger met 5000. Je kunt nu vast wel een beetje inbeelden hoe een score 3.18 miljoen zal smaken. Zijn voorganger, de Dragon’s Breath, scoorde 2.48 miljoen en de Carolina Reaper was zo heet als 400 jalapeños.

Eddie Currie, de man achter de Carolina Reaper, en nu dus ook de maker van Pepper X, de groente  ie niemand snel in zijn puurste vorm zal gaan proberen aangezien deze peper je luchtwegen kan laten verbranden. Er is al een saus gemaakt van deze duivelse peper genaamd ‘The Last Dab’ en die is alleen verkrijgbaar bij de Heatonist en kost je 20,0 euro.

Lees ook: Tabasco’s nieuwe Scorpion Sauce is 20 keer heter dan het origineel

Related Posts