Interview | Pockies maakt boxers voor de ultiem relaxte ochtenden

Van die ochtenden dat je eigenlijk helemaal niks moet. Dat je op je gemak een kopje koffie kunt zetten, een avocado uit zijn huidje kunt poppen en de jus zelf kunt persen. Voor dat soort ochtenden, zijn Pockies ideaal. Wij stelden wat vragen aan Karel Bosman, die we graag met jullie delen.

Misschien wel meteen de belangrijkste vraag van vandaag; waarom onderbroeken met zakken? 

We zaten met zijn allen op de rode bank in ons eigen huis. Michiel Dicker lag op de bank te chillen in zijn onderbroek en merkte op dat hij nergens zijn telefoon kwijt kon. Wat volgde was een soort Eureka moment; er moest een boxershort met zakken komen. Ik schreeuwde direct dat het op de markt moest komen, waarna we meteen zijn gaan zoeken naar een geschikte leverancier.

En dat ging allemaal voorspoedig? 

Een leverancier zoeken bleek moeilijker te zijn dan we hadden gedacht. Na veel gekloot op Alibaba.com kwamen we uiteindelijk uit op 10 mensen die onze onderbroeken zouden kunnen maken. We hebben ze toen allemaal een sample laten opsturen om de beste leverancier eruit te pikken. Na even wikken en wegen hebben we uiteindelijk gekozen voor een man uit Pakistan.

Toen het eindelijk gelukt was zagen jullie meteen de Dollar tekens in elkaars ogen? 

We gingen Pockies in met de insteek dat we of de rest van ons leven gratis onderbroeken hadden, of dat het wel lekker zou gaan lopen. Het tweede bleek waar te zijn. De eerste collectie van onze Pakistaanse vriend liep harder dan we ooit hadden kunnen verwachten: de 2000 stuks die we hadden ingekocht vlogen over de toonbank. We moesten daarom in relatief korte tijd actie ondernemen om meer aanbod te creëren. We vonden zelf dat de kwaliteit van onze Pockies wel wat opgeschroefd mocht worden, wat er voor zorgde dat we uitweken naar Tunesie. Hier vonden we een Nederlandse man, bij wie kwaliteit hoog in het vaandel stond.

Kwaliteit hoog in het vaandel klinkt goed. En nu een tweede collectie?

Sinds begin juli is onze tweede collectie een feit. De kwaliteit van de Pockies is ontzettend vooruit gegaan en we hebben, naast het verbeterde naad & stikwerk, ook gekeken naar de pasvorm. Tot nu toe hebben we veel enthousiaste reacties gehad op ons product en de tweede collectie loopt nog veel harder, waar we enorm blij om zijn. Naast onze eigen collectie zijn we ook gaan produceren voor derde partijen. We verkopen in meerdere winkels – zowel online als offline – maar maken ook persoonlijke producten voor grotere klanten.

En nu? Toekomstdromen? Wensen? 

Mooiste is natuurlijk als we blijven verkopen zoals we nu doen. Het loopt allemaal wel lekker. We leveren inmiddels al in grote delen van Europa, maar die verzendkosten zijn vaak nog wat hoog voor de klant. Het is de bedoeling dat we daar wat aan bij kunnen schaven. Op velen verzoek van vrouwelijke klanten zijn we nu ook bezig met de start van een vrouwenlijn. Chicks slapen blijkbaar in die dingen en dat willen we ze niet ontnemen. Als we over vijf jaar nog steeds met Pockies bezig zijn en we er een klein salaris aan over kunnen houden zijn wij helemaal tevreden.

Pockies, de enige boxershort met zakken.

Pockies boxershort met zakken the state of mind

(bestel meteen)

 

Related Posts