Praktische tips voor je stedentrip in Amsterdam

Amsterdam is een stad om in te ontspannen. Dit zie je niet alleen aan de vele coffeeshops Amsterdam, maar ook aan de overige gezellige sfeer die je in deze stad zelf terugvindt. Neem de tijd om achterover te leunen om te genieten van de passerende fietsers, unieke architectuur en prachtige grachten tussen de vele dingen om te doen en heerlijke dingen om te eten. Dit is een ultieme gids voor Amsterdam met antwoord op de meest gestelde vragen.

HOEVEEL DAGEN TE BESTEDEN IN AMSTERDAM?
3 tot 5 dagen is het perfecte aantal dagen om in Amsterdam door te brengen. Drie dagen is genoeg om de grote bezienswaardigheden te ontdekken zonder haast te maken, terwijl vijf dagen genoeg zijn om enkele dagtochten te maken naar andere naastgelegen steden en toeristische attracties.

BESTE WIJKEN OM TE VERBLIJVEN IN AMSTERDAM / WAAR TE VERBLIJVEN IN AMSTERDAM
Als je van plan bent om te feesten, kun je beter in centrum blijven, want in het stadscentrum zijn veel coffeeshops , bars en restaurants die zich richten op toeristen. Ben je meer geïnteresseerd in het ervaren van Amsterdam als local, verblijf dan in De Pijp , Oud West en de Jordaan. Nog een tip nodig voor een ontspannen avond? In de bekendste coffeeshop in Amsterdam West ben je niet alleen welkom om iets ontspannends te nuttigen, maar beleef je ook de beste avonden qua live muziek en lokale band optredens.

DINGEN DIE JE MOET DOEN VOORDAT U AMSTERDAM BEZOEKT
Boek je hotel minimaal een maand van tevoren. In het weekend stijgen de prijzen en in het hoogseizoen lopen veel hotels of hostels vol! Hoogseizoen is van maart t/m juli. Als u niet vooruit boekt, komt u vrij ver weg van het stadscentrum of betaalt u zeer hoge prijzen.

IS HET HANDIG EEN IAMSTERDAM KAART AAN TE VRAGEN?
Ja, als u van plan bent bepaalde dure musea te bezoeken (ten minste 2) en een rondvaart wilt maken. Als je meestal rondloopt zonder te betalen voor attracties, is het het niet waard. Treinkosten van / naar de luchthaven zijn niet gedekt, maar dat is slechts vijf euro!

Related Posts

Witte tanden maken de man?

Tanden, iedereen heeft ze – maar niet iedereen is er even tevreden over. Volgens recent onderzoek blijkt dat…