Qnoop zorgt ervoor dat het eeuwenoude sokkenmysterie wordt opgelost

Heet van de naald, Qnoop. Een Amsterdam based sokkenmerk dat, zoals de naam al doet vermoeden, een sok met een knoop levert. Een knoop? Ja, een knoop. Met deze knoop aan de ene kant en de lus aan de andere kant raak je je sokken nooit meer kwijt in de wasmachine of in je kast. Handig toch?

Wij spraken met Dirk Vis de founder van het bedrijf en voelden hem aan de tand – maar het was vooral een erg gezellig en leerzaam gesprek. Zo wisten wij niks van sokken maken af, maar kunnen we het je nu haarfijn uitleggen.

Om met de woorden van Dirk Vis te spreken, Qnoop is here to change the sockwear game. Hij wilde kijken of er een alternatief voor kwaliteits sokken mogelijk was, maar dan met een knap ontwerp. Om het lus en knoop systeem uit te proberen is Dirk naar twee Turkse kledingmakers geweest – een voor de knoop, de ander voor het lusje, om zo te zorgen dat ze niet direct met zijn idee aan de haal gingen. Toen het ontwerp na vele aanpassingen af was, moesten de sokken anno 2015 uiteraard naar bio maatstaven geproduceerd worden.

Niet zozeer dat ik een geitenwollen sokken man ben, maar..

.. in de kledingindustrie zijn bijvoorbeeld biologisch afbreekbare knopen nog geen standaard. Mede om deze reden worden de sokken van Qnoop in Portugal geproduceerd, daarnaast is het veel makkelijk communiceren, ben je er met anderhalf uur vliegen en hebben ze een geschiedenis als het gaat om kwaliteit leveren. Plus, het vervoer kan gewoon over de weg – easy.

Dirk is een man met goede ideeën. Zo helpt hij vanaf na de zomer de Nederlandse man een eindje op weg met shoppen – de sokken kunnen in abonnementsvorm besteld worden zodat je niet zelf meer hoeft te shoppen. Daarnaast ben je verzekerd van elk kwartaal een hip ontwerp, samen met freelance ontwerpers wordt gekeken naar trends en seizoenskleuren. Samenwerkingen worden niet uit de weg gegaan, dus wij verwachten nog een hele hoop van Qnoop.

Qnoop Sokken Amsterdam thestateofmind 00(bestel meteen via Qnoop.com)

Related Posts