Robbie Maddison surft Tahiti op zijn dirtbike

Robbie Maddison is de eerste die ooit een golf heeft bereden op een dirtbike. En om het maar meteen even goed aan te pakken pakte hij meteen door naar Tahiti om één van ‘werelds grootste golven te berijden.

Wij staan hier net als de rest van de wereld best wel van te kijken. En Robbie Maddison zelf ook. Naar eigen zeggen was het berijden van een golf op zijn dirtbike het heftigste wat hij tot nu toe gedaan heeft. En voor de mensen die hem kennen, die weten dat hij al het één en ander op zijn kerfstok heeft staan als het om opmerkelijke stunts gaat. Voor deze stunt wilde hij graag zijn drie favoriete bezigheden combineren, dat zijn namelijk: surfen, dirt biking en standup jet skiing. De stunt ging helaas voor Robbie Maddison niet in één keer goed. De eerste keer dat hij de monster golf van Tahiti probeerde te berijden was er een miscalculatie in de berekeningen gemaakt, waardoor Maddison opgeslokt werd door de golf, een paar minuten vermist werd en zijn dirtbike afzonk naar de bodem van de oceaan. De pogingen die daarop volgden legde hij met succes af, met het bovenstaande filmpje als resultaat. Amazing.

“The wave just picked me up off my bike and slammed me down into the water. I felt like a piston rattling around in a car engine. I honestly thought those were the last moments of my life. That’s something I don’t ever want to experience again.”

Related Posts