Soms vergeet je er even bij stil te staan welk product je eigenlijk het meest gebruikt in je leven. Dat is hoe logisch het ook klinkt, je matras. Maar hoe kom je nou aan een goed matras? Een weekendje meubelboulevard inclusief opdringerige verkopers, veel te lange rijen en vellen vol vakjargon klinkt je waarschijnlijk niet als muziek in de oren. Helaas zijn dit soort tripjes voor de aankoop voor een goed matras nog steeds noodzaak. Het product wat we het meest gebruiken in ons leven, vinden we vreselijk om aan te schaffen. Vreemd eigenlijk.
Zeker als je er ook nog eens over nadenkt hoeveel van onze favoriete bezigheden naast slapen we ook uitvoeren op een matras. Denk aan de liefde bedrijven, een goed boek lezen, je favoriete serie kijken of lekker snoozen. Een gemiddeld matras gaat een kleine 10 jaar meer, dan is het wel tijd voor vervanging. Daarom gingen wij eens op onderzoek uit naar een fijn matras en kwamen zo bij Simba terecht. Een echte pioneer als het aankomt op matrassen. Zo levert dit Engelse bedrijf al sinds 1979 garenklos aan matrasfabrikanten en zijn daar al meer dan 50 miljoen matrassen van gemaakt. Het is zelfs zo dat jouw huidige matras waarschijnlijk met hun garen gefabriceerd is.
Maar alles verandert, dus ook business ideeën. Zo kwam Simba in 2002 op het idee om zelf matrassen te gaan ontwerpen en leveren. Dat resulteerde al gauw in een groot succes, dat mag gezegd worden als je meer dan een miljoen matrassen verkoopt toch? Maar ze waren nog niet tevreden en wilden hét perfecte matras uit gaan vinden. Zo kwamen ze op het idee om traagschuim en pocketveren toe te voegen en latex te vervangen door hun eigen simbatex (is geen latex maar heeft wel alle voordelen van latex). Het voelt zacht en luxueus aan en het heeft een goede temperatuurregeling waarmee je het nooit te warm of te koud zal hebben.
Tijd om zelf eens te testen natuurlijk!
Na even meten welke maat nou het beste is om met zijn tweeën op te liggen kwam ik uit op een fijn maatje van 160×200. Mijn vorige matras was 140 breed, deed het altijd prima maar met zijn tweeën altijd net aan de krappe kant, terwijl 180 breed weer net even te riant is voor een Amsterdams appartement. De meterprijs is aan de hoge kant hier, dus tactisch om gaan met de ruimte is een must. De dag na bestelling kwam het matras al netjes aan. Een flinke doos met een nog flinker gewicht van 36kg moest even drie trappen omhoog getild worden. Dat blijft uiteraard een zware klus, iedereen die wel eens een matras verhuisd heeft weet hoe ontzettend vervelend die zijn om te verplaatsen. Dat zo’n groot matras in een compacte doos wordt afgeleverd is dus eigenlijk gewoon een zegen.
Naast dat het matras gewoon echt een goede stijlupgrade is voor je slaapkamer past het matras zich helemaal aan naar het lichaam van de persoon die er op ligt. Het hele ouderwetste systeem van harde en zachte matrassen wordt hiermee verleden tijd. Het enige probleem waar ik tegenaan liep was een mooi bed vinden waar dit matras zo goed mogelijk tot zijn recht komt. Zo een matras als dit wil je niet in je standaard bedframe gooien maar verdient echt iets speciaals. Dus nu de zoektocht naar het perfecte matras is opgelost, gaat de zoektocht verder naar het perfecte bedframe.
Dit “Perfecte Matras” is alleen online te verkrijgen en het bedrijf heeft geen showrooms. Het gehate tripje naar de meubelboulevard kan je dus vergeten! Waarom een showroom gebruiken als we 16 miljoenen slaapplaatsen hebben? Lig jij wel eens een hele nacht met je schoenen aan in bed? Een matras kun je niet binnen 5 minuten, met al je kleren aan, testen. Simba wordt daarom gratis thuisbezorgd en iedereen mag het matras 100 dagen, gratis, uitproberen. Vind je het matras niks? Dan halen zee het kosteloos weer op. De teruggekomen matrassen worden gedoneerd aan een goed doel.