Sokken in het zonnetje

De ramen kunnen ‘s nachts weer open blijven staan, de zonnebrillen kunnen weer op, de spijkerjasjes kunnen weer zonder stijve tepels gedragen worden. Met andere woorden, de zomer komt eraan! Hoogste tijd om een van de meest onderschatte kledingstukken even in het zonnetje te zetten: sokken. Ooit begonnen als een essentieel kledingstuk om de voeten warm te houden, nu een item waarmee je je outfit kunt afmaken of zelfs kunt maken. Omdat wij niet de beroerdste zijn, hebben wij de vijf vetste, tofste of leukste sokken even op een rijtje gezet.

Uiteraard staat The Flamingo van Alfredo Gonzales hoog in het rijtje van onze persoonlijke favorieten. Want waar begin 2014 de ananas opeens tof was, heeft de flamingo deze rol inmiddels van de aan struiken groeiende vrucht overgenomen. Naast flamingo’s, geven palmbomen altijd een fijn zomers gevoel en dus mogen ook de Palm Springs deze zomer niet ontbreken als keuze in je kast.

Tropische bloemenprintjes doen het altijd goed en om die reden krijgt de Two Scoops van Stance ook een plekje in dit rijtje. Mag het allemaal wat degelijker? Moet je met je werk borrelen in Bloemendaal? Dan hebben we nog de Björn Borg Block Stripe II met blauwe strepen met een gele rand – zo zien we het zonnetje ook nog een beetje terug in deze sok. En tot slot de Scales III. Hoewel je het op basis van de kleuren wel zou zeggen, is dit niet een limited edition Happy Socks x byParra. Maar toch, omdat wij de stijl van Parra vet vinden, vinden wij deze sokken ook vet en dus verdient hij een plekje in dit selecte gezelschap sokken. Deze zomer; witte sneakers, gekleurde sokken. Top.

Related Posts