Suitsupply lanceert vrouwenlijn ‘Suistudio’ en opent deuren in Amsterdam

Nederlands snelst groeiende en meest besproken pakkenbedrijf Suitsupply heeft een bijzondere move gemaakt. Vanaf nu verkopen ze ook pakken voor vrouwen, onder de naam Suistudio. Daarmee heeft het merk, na zeventien jaar alleen voor mannen te fabriceren, eindelijk een nieuwe weg ingeslagen. De brede collectie is opgebouwd rondom het vrouwenpak maar omvat ook shirts, dresses, jumpsuits en eveningwear. Hiermee biedt Suistudio kleding voor zakelijke en minder zakelijke gelegenheden.

“Na een voorbereidingstijd van twee jaar lanceert Suitsupply Suistudio, een zelfstandig merk waarin het damespak centraal staat. Na de opening van een vestiging in Shanghai en een studio in New York heeft Suistudio afgelopen week een webstore en een winkel in Amsterdam Zuid geopend.”

Fokke de Jong, oprichter en CEO van Suitsupply, is nauw betrokken bij het nieuwe bedrijf: “We zijn twee jaar geleden gestart met Suistudio met de ambitie om de kwaliteit en de perfecte fit van Suitsupply ook beschikbaar te maken voor dames. Het is fantastisch om te zien hoe we hierin zijn geslaagd. Het team van Suistudio heeft gebruik kunnen maken van de kennis en ervaring van Suitsupply, maar Suistudio is met eigen ontwerpers en nieuwe ateliers een zelfstandig bedrijf binnen onze organisatie.”

Suistudio heeft eerder dit jaar een winkel in Shanghai en een studio in New York geopend. Afgelopen week zijn daar een webstore een vestiging aan de Amsterdamse Van Eeghenstraat aan toegevoegd.

De Jong: “We hebben ons geconcentreerd op de ontwikkeling van een brede en hoogwaardige collectie rondom het perfect zittende vrouwenpak. De reacties zijn zeer positief en we verwachten dat Suistudio snel een eigen plek zal veroveren in deze belangrijke niche. De webstore is daarbij heel belangrijk, daarom heb je elke bestelling die je voor elf uur ’s avonds plaatst de volgende dag in huis.”

Related Posts