Waarom je vandaag nog moet investeren in een goed matras

Een goed matras is cruciaal voor een goede nachtrust. Toch zijn er nog teveel mensen die ondanks dat ze er  gemiddeld acht uur per nacht op liggen, toch niet investeren in een goed matras. Wij leggen nog eens uit waarom een goed matras de beste investering is die je kunt maken.

Vervang je matras op tijd

Een gemiddeld matras moet om de 5 a 10 jaar vervangen worden. De betere matrassen gaan wat langer mee, maar lig je nu op een goedkoop matras dat je al langer dan vijf jaar hebt, dan raden we je aan deze asap te vervangen voor een nieuw matras.

Niet elk matras is geschikt voor jou

Als een matras niet bij je past, dan past ie niet bij je. Een matras moet meteen goed voelen. Laat je dus niet vertellen dat een matras later beter gaat liggen, het moet meteen liefde op het eerste gezicht zijn. Iedereen heeft een ander lichaam en een andere historie met zijn of haar rug, dus hou hier rekening mee bij het aanschaffen van het nieuwe matras.

Probeer het matras uit voordat je het koopt

Zorg ervoor dat je verschillende matrassen uitprobeert voor je het koopt. Ga liggen in je gewenste slaappositie en rust gedurende 10 minuten. Dit geeft je een goede leidraad voor het comfort en de ondersteuning die je van het matras kunt verwachten.

Krijg waar je geld

Als het gaat om een ​​goede gezondheid van de rug, moet je niet voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. Geen enkel bed zal voor altijd meegaan, maar als je goed investeert zal je er langer plezier van hebben. Een matras dat je koopt voor €2000,- kost je  €0,55 per nacht over een periode van tien jaar. En €0,28 als je dat bed ook nog eens deelt met je partner. Hoeveel cent heb je over per nacht voor een goede nachtrust? Precies, hier moet je niet op willen bezuinigen.

Vermijd dat je last hebt van je partner

De grooste stoornis die mensen ervaren tijdens het slapen zijn de bewegingen van hun partner. Hoe goed jullie het ook met elkaar kunnen vinden, jullie slaappatronen zullen altijd anders zijn. Zoek daarom naar een matras en een goede bodem die de bewegingen van je partner zo goed mogelijk kan dempen, zodat je elkaar zo min mogelijk stoort. Naast dat je dus beter slaapt, zal ook de je relatie hier beter van worden. Win win situatie lijkt ons.

Werp even een blik op Matrasaanhuis.nl om te kijken of zij bijvoorbeeld iets hebben liggen dat goed bij jou past. Is je matras nog helemaal check, maar slaap je toch niet goed? Goede kans dat deze 5 slaaptips je problemen kunnen verhelpen.

Related Posts