Als je niet gelooft in het zetten van doelen, dan weet je niet hoe het moet

Als je niet gelooft in het zetten van doelen is dat omdat je niet weet hoe je het moet doen. Je kunt namelijk je wildste dromen gewoon bereiken, als je maar weet wat die dromen zijn. Het kunnen de grootste ideeën zijn, van het worden van een beter persoon tot het krijgen van de droombaan die je altijd al voor ogen hebt.

Geloof in jezelf 
Mensen die niet geloven dat ze hun dromen kunnen bereiken hebben zo als psychologen het zouden zeggen een ‘gefixeerde mindset‘. Als je niet gelooft dat je iets kunt bereiken, dan gaat het ook niet gebeuren. Je stelt je brein op deze manier namelijk niet open om het leerproces in te duiken, wat nodig is om meeste doelen te bereiken. Mensen met een negatief zelfbeeld hebben daarom vaak moeite met leren. Waarom zou je leren voor iets wat je toch niet denkt te kunnen bereiken?

Durf te dromen
Zodra je doorhebt dat iets wat nu slechts een gedachte is werkelijkheid kan worden stel je jezelf open om een bepaald leerproces in te gaan. Je gelooft in een doel dat momenteel alleen zichtbaar is in je gedachtes. Jij bepaalt je eigen toekomst en als je twijfelt en niet 100% gaat voor de doelen die je hebt gezet dan ga je het niet halen. Omring jezelf dan ook met de juiste mensen die je motiveren om je doelen te halen. Bij twijfel doorloop je niet de juiste stappen die zorgen voor creatieve ideeën en ingevingen. It’s all about an open mind.

Bereik je doelen
Wat we vooral willen meegeven is: wees zelfverzekerd en ga uitdagingen aan die je uit je comfort zone trekken. Zorg dat je tegenslagen aankan en je weer opstaat als het niet zo lekker gaat, zoek hulp bij de juiste mensen en zorg dat je bereid bent om alles te doen om je doel te bereiken. Op een dag zal je het eerste doel wat je voor jezelf gesteld hebt bereiken. Dit is het moment dat je realiseert dat alles mogelijk is en het een gewoonte moet worden in jezelf te geloven om je doelen te bereiken.

Niet overtuigd? Lees hier hoe je door niks te doen toch stinkend rijk kan worden.

Related Posts